Tento víkend sa na Zlatých pieskoch koná ďalšie vydanie najväčšieho bratislavského festivalu Uprising. Jeden z prvých koncertov jeho 12. ročníka odohrá už dnes popoludní (16:30, Budiš stage) mladá slovenská kapela Konekshan, sformovaná okolo pôvodného bubeníka Medial Banana, Borisa Bašistu. Vypočujte si jej nový singel.

Konekshan mieša reggae s dubom, krotí temperament a unáša poslucháča na vlnách dokonalej pohody. Vďaka novej speváčke Dominike Zdražilovej dostávajú ich vystúpenia poriadnu dávku sexepílu a ženskej hravosti. V novom zložení kapela chystá jesenné turné po západnom Slovensku, ešte predtým však vystúpi na svojom obľúbenom festivale Uprising, na ktorý prichádza "vyzbrojená" piatimi novými skladbami so slovenskými textami.

Vo štvrtok zverejnila prvú z nich - chytľavý singel s veľavravným názvom Lepší borec. "Je to taký náš audio-manuál ako zbaliť a udržať si dobrú babu. Práve v období festivalov, rozchodov a nových letných známostí, je skladba povinnou výbavou každého reggae džentlmena," hovoria s úsmevom členovia skupiny.

Skladbu môžete počúvať na Soundcloude, Deezeri, Spotify a ďalších hudobných službách.



Okrem Konekshan sa dnes na Uprisingu predstavia aj Lauryn Hill, Naturally 7, Dub Inc, Hollie Cook, Chase & Status, Third World, Strapo a ďalší. V sobotu vystúpi na Zlatých pieskoch napríklad Prago Union, Nneka, Horace Andy, Elephant Man, Gleb, Ultrazvuk a lahôdkou bude spoločný koncert dvoch najznámejších slovenských kapiel milujúcich jamajské rytmy Polemic a Medial Banana.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Filip Lehotský. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Kapelu Konekshan môžete sledovať na www.facebook.com/konekshan.

Foto: archív skupiny