Slovenskému hudobníkovi Eugenovi Botošovi sa podarilo niečo, o čom môžu mnohí slovenskí umelci iba snívať. Spoločnosť Roc Nation, ktorú vlastní slávny raper Jay Z, zaradila jeho skladbu Symphony of Broken Hearts, ktorú nahral s legendárnou Dionne Warwick, na troj-CD kolekciu The Black Heritage Music Collection. Skladbu si do projektu vybral samotný Jay Z.

Výberovku produkuje John D. Boyd a budú na nej najúspešnejší čierni umelci od roku 1940 po súčasnosť. Oficiálny krst CD bude v októbri 2022 v New Yorku a Eugen Botoš dostal osobné pozvanie.

"Je to veľká česť , že z množstva hudby z celého sveta si vybrali práve moju skladbu s Dionne Warwick. Je to pre mňa zadosťučinenie a potvrdenie toho, že má význam robiť kvalitnú hudbu. Budem aj naďalej  pokračovať v komponovaní nových skladieb a dúfam, že raz sa dožijem úspechu aj doma na Slovensku," okomentoval svoj úspech 40-ročný umelec.

Jay Z spoznal pieseň Symphony of Broken Hearts na narodeninovej oslave Dionne Warwick a okamžite sa rozhodol zaradiť ju na CD.


Skladba pôvodne vyšla na Botošovom albume Final Definition z roku 2016, ktorý nahral s kapelou Finally a rôznymi hosťami, ako sú legendárni jazzmani Marcus Miller, Eric Marienthal, Victor Wooten či Dave Weckl, speváčky Angela Johnson, Maysa Leak, Anita Soul a ďalší. Album prepája rôzne žánre ako jazz, soul, funk, R&B a pop.

Zaradenie na prestížnu kompiláciu vydavateľstva Roc Nation a pozvanie na jej krst nie prvým veľkým úspechom, ktorý sa Eugenovi vďaka tomuto albumu podaril. V roku 2016 totiž Final Definition vydalo japonské vydavateľstvo P - Vine a už po týždni sa nahrávka stala druhým najpredávanejším albumom v krajine. Predajnosťou vtedy Botoš a Finally predbehli aj také hviezdy ako John Legend, Common či Bruno Mars. V roku 2015 sa kapela predstavila aj na prestížnom hudobnom veľtrhu NAMM Show v kalifornskom Anaheime.

Momentálne Eugen Botoš dokončuje svoj nový producentský projekt pre slovenský a český trh so známymi umelcami ako Michal David, Dominika Mirgová, Majk Spirit, Tomi Popovič, Monika Bagárova, Dominika Titková, Dan Bárta a mnoho ďalších.

Redakciu Hudba.sk informovali Monika Macháčková a Andrea Turčina. Správu sme upravili a doplnili.