Príchod ikony populárnej hudby a prvej česko-slovenskej muzikálovej princeznej Mariky Gombitovej na Muzikálový festival Jozefa Bednárika, ktorý sa konal 18. a 19. augusta v Brusne, bol v sobotu pre všetkých zúčastnených prekvapením.

Počas slávnostného programu si prevzala špeciálne ocenenie od Českej mincovne a organizátorov festivalu – mincu s vygravírovaným záberom z kultového muzikálu Neberte nám princeznú.

"Ďakujem pekne, že vás tu všetkých vidím a cítim. Rozhodla som sa, že sem prídem, pretože som dostala ocenenie, ktoré si nesmierne vážim a teším sa mu. Veľmi ma dojalo to prijatie," povedala prítomným Marika Gombitová

Marika Gombitová, Muzikálový festival J. Bednárika Zdroj: Patrik Ratajský

Viac fotografií z podujatia

Príjemné pocity z ocenenia pre prvú muzikálovú princeznú však zatienila správa o nečakanej smrti Vaša Patejdla, ktorý jej do repertoáru napísal viacero piesní a s ktorým ich spájalo dlhoročné priateľstvo.

"Milí priatelia, dnes ma cestou na Muzikálový festival do Brusna zasiahla veľmi smutná správa. Náš Vaško odišiel do hudobného neba. Modlím sa za Teba, veľmi mi budeš chýbať. S láskou Marika," napísala speváčka na svojom profile na sociálnej sieti.

Pripomeňte si tvorbu Vaša Patejdla v našom playliste


Marika Gombitová sa v súčasnosti intenzívne pripravuje na januárové koncerty v pražskej O2 Aréne. Pre českých a slovenských fanúšikov chystá po dlhom čase a na dlhší čas jediné dve vystúpenia, ktoré sa uskutočnia 16. januára a 30. januára.

Na koncerty si prizvala hviezdnych hostí, s ktorými na svojej životnej ceste zažila menšie či väčšie prepojenia. Tešiť sa môžete na hity ako Študentská láska, Vyznanie, Šaty, Cukráreň na dlani námestia, Ži a nechaj žiť, Územie zázrakov, Správne dievča, Paradiso, Koloseum alebo Zem menom Láska.

Ďalšie podrobnosti dvoch exkluzívnych pražských koncertov prezradí Marika Gombitová už čoskoro.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová, Vašo Patejdl