Hudobný projekt Ľudové Mladistvá je zaujímavou novinkou na slovenskej scéne. Spája prvky folklóru, jazzu, latinsko-americkej, vážnej aj energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodych prvkov v profesionálnom hudobnom prevedení funguje perfektne, odporúčame všetkým milovníkom živých nadžánrových spojení.

Autorom projektu je talentovaný, len 23-ročný klavirista a skladateľ Martin "Majlo" Štefánik. "Myšlienke vytvorenia projektu Ľudové Mladistvá predchádzalo napísanie a nahratie ôsmich variacií na tému Ej, padá, padá rosička v lete 2015," objasnil Majlo zdroj inšpirácie pre vznik unikátneho projektu.


"Po úspešnom ohlase na skladbu som sa rozhodol pokračovať vo väčšom - farebnejšom zvuku, a tak tomu bude aj v budúcnosti," dodal študent jazzu na VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe. Okrem iného môžeme Majla vidieť aj na pódiu s osobnosťami ako Emma Drobná, AMO, General Foxx, Celeste Buckingham, La3no Cubano a daľšími.

Najnovšou štúdiovou nahrávkou z Majlovej tvorivej dielne je skladba A ja taká čárna, ktorú zverejnil v polovici septembra. Kompozíciu nahral v štúdiu Musae Polymnia pod taktovkou Juraja Lehutu, ktorý sa so svojim tímom postaral o zvuk aj videozáznam. Okrem Martina "Majla" Štefánika (klavíc), sa na jej nahrávaní podieľali Ján Kružliak ml. (husle), Jakub Kačic (bicie), Jozef Madola (basgitara), Peter Leto (cimbal) a Adrián Líška (tympan, perkusie).


Hudba.sk informoval PR manažér Marco Maserati. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Kristína Denková