Najvýraznejšia ženská tvár prvej série Slovensko hľadá SuperStar Martina Schindlerová od svojho návratu na scénu v roku 2019 vydala už viacero úspešných singlov. Pravidelne pritom ukazuje, že nie je speváčkou jedného štýlu, ale univerzálnou interpretkou, ktorá svojím hlasom dokáže "ovládnuť" romantickú baladu aj ľahkú letnú pesničku.

Tentokrát Martina Schindlerová opäť prichádza s niečím, čo sme v jej podaní ešte nepočuli. Šiesty zmysel je pieseň s veľkolepým zvukom a atmosférou inšpirovanou titulnými piesňami z filmov o Jamesovi Bondovi.

Rovnako pôsobivý je aj videoklip, ktorý vznikol v najmodernejšom filmovom štúdiu na Slovensku - A4 Studiu, z ktorého sa stáva aj obľúbené dejisko koncertov. Tento rok tam už vystúpila napríklad nórska speváčka Aurora, jeden z najznámejších britských raperov Skepta a budú sa tam prvýkrát konať aj Bratislavské jazzové dni.

Okrem veľkorysého priestoru štúdio disponuje aj špičkovou technikou, akú by ste inde na Slovensku hľadali márne. Ako jediné na Slovensku totiž využíva ultramodernú Unreal Engine Wall či Spidercam. Aj vďaka tomu vznikol k novinke Martiny Schindlerovej klip, ktorý môže vizuálnym prevedením konkurovať videám svetových hviezd.


Splnený sen a spolupráca s profesionálmi

"Na vydanie skladby Šiesty zmysel sme čakali celé leto, pretože nám svojou náladou evokovala skôr jeseň. Priznávam, že som veľký fanúšik filmov s Jamesom Bondom. Milujem hlavne všetky soundtracky k bondovkám a viaceré z nich aj často spievam, keď vystupujem. Majú osobitnú atmosféru a aj keď sú to balady, majú obrovskú energiu. Teraz sa mi splnil sen, že aj ja mám takú vlastnú pieseň, a k nej sa podaril ešte aj tematický klip. Už len zahrať si v Jamesovi Bondovi," žartuje sympatická brunetka.

"Pieseň produkovala dvojica Veľký Maxo a Malý Maxo (Martin Šrámek a Matej Mikloš, pozn. red.) zo štúdia LittleBeat a na konci piesne vyšla taká vrcholná časť, ktorá mi pripomína tvorbu mojej obľúbenkyne Skin zo Skunk Anasie. Chalani sú v tomto úžasne kreatívni a vedia sa inšpirovať presne mojím vkusom," doplnila speváčka.

Za ideou videoklipu stojí umelecký fotograf Michal Babčan, s ktorým si Martina takisto hneď sadla. "Mám šťastie na ľudí, ktorí rozmýšľajú v obrazoch a hľadajú spôsoby, ako na diváka preniesť emóciu. Na pľaci je radosť s nimi pracovať, ale je to aj zodpovednosť. Musím sa sústrediť, aby som všetky výrazy a zábery dodržala podľa scenára, všetko je totiž do najmenšieho detailu dopredu premyslené." 

Režisérom videoklipu Šiesty zmysel je Michal Nemtuda. "Bol to pre mňa obrovský zážitok pracovať s takým tímom profesionálov a z výsledku som nadšená," teší sa 34-ročná speváčka, ktorá aj touto skladbou dokazuje, že má stále čím prekvapiť. Prekvapila však aj samú seba, keď sa na pľaci počas nakrúcania naučila akrobatické kúsky na lane, ktoré mala pôvodne v klipe predviesť profesionálka. Tú nakoniec nebolo treba a s jej partnerom Denisom sa na lano zavesila samotná Martina.

nakrúcanie videoklipu Šiesty zmysel, 2022 Zdroj: Michal Babčan
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol hudobný manažér Michal Šefčík. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Martina Schindlerová