Mladá 15-ročná Vivien Földingová vystupuje pod umeleckým menom Vivien Földing. Už v tomto veku sústredila okolo seba kreatívny tím textárov a skladateľov - textár Rudo Rusiňák , hudobný skladateľ Ivo Petrík, hudobný skladateľ Vlado Kolenič či hudobný skladateľ a textár Vlado Slavík. O produkciu sa stará manažér Stano Guláš a bubeník Adam Guláš.

Vivien sa spevu venuje od štyroch rokov a postupne sa na mnohých domácich i medzinárodných súťažiach umiestňovala na popredných miestach. V tomto roku začala spolupracovať s umeleckou agentúrou a vydavateľstvom Golden Entertainment  a so svojím manažérom Stanom Gulášom.

Prvé tri piesne Vtáča, Súkromné čísloSom len dievča sú dostupné vo viac ako 200 online streamovacích platformách a obchodoch pod distribučnou taktovkou českého vydavateľstva Supraphon.

Debutovou skladbou je pieseň Vtáča, ktorá sa nahrávala v štúdiu v Poprade u Martina Barlu. Ku skladbe bolo vytvorené aj lyrics video s originálnymi ručnými kresbami a drobnou animáciou vytvorila mladá umelkyňa Khadija z Pakistanu.

Autorom hudby Súkromné číslo je Vlado Kolenič a autorom textu Rudo Rusiňák. Hudobné nástroje nahral Vlado Kolenič v New Yorku, bicie (Adam Guláš) a spev (Vivien) sa nahrávali v nitrianskom nahrávacom štúdiu P.S.Publisher. Samotný mix sa realizoval v nahrávacom štúdiu LC Recording studio v Lučenci.

Hudbu na skladbu Som len dievča napísal Ivo Petrík na text Ruda Rusiňáka. Aj táto pieseň vznikla v nitrianskom nahrávacom štúdiu P.S.Publisher, kde nahrávanie, mix a master mal na starosti Peter Stolárik. Spôsob nahrávania sa trošku líšil od obvyklých postupov, a to tým, že najprv sa s metronómom a živým hraním nahrali bicie (Adam Guláš), následne boli dohraté melodické linky klavíra a basgitary. Do toho sa nahral spev Vivien a až následne sa dopĺňali jednotlivé nástroje (hammond, mute gitara, sláčikové nástroje).

V ďalšom období sa Vivien plánuje sústrediť na štúdium herectva a muzikálového spevu na Konzervatóriu Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici, popritom vystupovať s kapelou Golden Band a pripravovať so svojím autorským tímom ďalšie štúdiové nahrávky.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Stanislav Guláš. Text správy sme upravili.