Tohtotýždňové kolo amerického X Factoru bolo tematicky zamerané na vďakyvzdanie. Súťažiaci venovali svoje skladby svojim zosnulým alebo blízkym ľuďom, na ktorých im záleží. Mnohých súťažiacich nápor emócií takmer prevalcoval, čo však neubralo na ich výkone. Naopak, emócie jednotlivé vystúpenia práveže podčiarkli.

Dva týždne po sebe kraľoval rebríčku diváckeho hlasovania spevák Tate Stevens. No priznajme si, mnohých to prekvapilo a viacerí diváci čakali na to, kedy sa na vrchol rebríčka dostane talentovaná a od začiatku favorizovaná Carly Rose Sonenclar. Tento týždeň sa tak stalo. Prvenstvo sa jej podarilo vyspievať songom Somewhere Over the Rainbow.

Skladbu venovala svoju staršiemu bratovi Russellovi, ktorý je pre ňu veľkou oporou. Najviac to pocítila v čase, kedy mala iba 10 rokov a jej mama dostala mŕtvicu. Carly jej ako malé vystrašené dievčatko zavolala záchranku, ale vôbec nedokázala pochopiť, čo sa to s jej mamou deje. Vtedy jej práve Russell vysvetlil, že všetko čo sa deje, má nejaký zmysel. Podarilo sa mu svoju mladšiu sestru v tejto traumatizujúcej situácii utešiť a prekonať to. Práve za túto zvládnutú situáciu sa mu Carly prostredníctvom svojho okúzľujúceho vystúpenia poďakovala.

Carly Rose Sonenclar - Somewhere Over the Rainbow (X Factor USA, 2012)

Zverenkyňa Demi Lovato opäť na chvoste

Pretlak emócií si na vlastnej koži vyskúšala aj CeCe Frey, ktorá si stále nevie nájsť svoje stabilné miesto v rebríčku obľúbenosti diváckeho hlasovania. Raz bojuje o záchranu, inokedy sa jej podarí dostať sa doprostred rebríčka a tešiť sa tak z podpory svojich fanúšikov. Tentoraz sa znova ocitla na jeho chvoste a o svoje zotrvanie v súťaži musela bojovať. 

A to aj napriek skutočne emotívnemu vystúpeniu. Svojej zosnulej sestre totiž venovala pieseň Wind Beneath My Wings od Bette Midler. Posledné tóny skladby pod silným návalom emócií ani nedokázala dospievať. Jej mentorka Demi Lovato po vystúpení zdôrazňovala najmä to, ako je na svoju zverenkyňu v tento večer hrdá. Rovnako to cítil aj L.A. Reid.

Prečítajte si: Demi Lovato má najslabší tím, jej zverenci opäť bojovali o prežitie

CeCe Frey - Wind Beneath My Wings (X Factor USA, 2012)

So slzami odchádzala Beatrice Miller

Song Because of You z dielne Kelly Clarkson, ktorým CeCe Frey v "rozstrele" bojovala o svoj postup, jej príliš nesadol. Tak ako ona lieta v rebríčku diváckeho hlasovania, lietali hore dole aj noty tejto piesne. No tento výkon predsa len stačil na ďalší postup medzi ôsmich najlepších. Jej súperkou vo vyraďovacej časti bola mladučká Beatrice Miller, ktorá vsadila na hit speváčky Dido White Flag. Napriek netradičnému hlasovému fondu a veľkému potenciálu rozvíjať sa smerom vpred, sa porotcovia rozhodli poslať ju domov.

Beatrice Miller – White Flag (X Factor USA, 2012)  

V nasledujúcich kolách bude zaujímavé sledovať nielen boje o záchranu, ale aj súperenie dvoch silných favoritov publika na prvých miestach. Do popredia sa totiž dostáva otázka, či si udrží Carly prvé miesto alebo sa bude z týždňa na týždeň striedať so Stevensom. Alebo nastane prekvapenie a na prvé miesto v niektorom z nasledujúcich kôl zasadne niektorých zo súťažiacich, ktorý sa do top 2 ešte nedostal? Odpoveď na tieto otázky sa dozvieme už na budúci týždeň, kedy o svoje šťastie zabojuje už len osem najlepších speváckych talentov.  

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Thexfactorusa.com