Ostatné kolo amerického X Factoru patrilo divám. Nechýbali tak piesne od Mariah Carey, Celine Dion, Beyoncé či Shanie Twain. CeCe Frey, ktorá minulý týždeň absolvovala "rozstrel", si tentoraz divákov získala. Jej mentorka Demi Lovato však musela opäť rozhodovať o osude svojho tímu. O zotrvanie v súťaži bojovali práve jej zverejnkyne.

Najlepšou "divou" večera sa na základe diváckeho hlasovania stal Tate Stevens. Country spevák si vďaka svojmu mentorovi L.A. Reidovi toto kolo prispôsobil a poňal ho vo svojom štýle. Publikum očarilo jeho spracovanie hitu Shanie Twain From This Moment. Po minulotýždňovom zverejnení hlasovania sa miláčik publika a nový favorit súťaže na vrchole rebríčka udržal a stále pred seba nepúšťa Carly Rose Sonenclar.

Ani trinásťročná senzácia, ktorú mnohí hneď po castingu považovali za jednoznačnú favoritku, však rozhodne nesklamala. S My Heart Will Go On od Céline Dion sa popasovala viac než úspešne.

Tate Stevens - From This Moment (X Factor USA 2012)

Minulotýždňovým posledným miestom výrazne poznačená CeCe Frey sa tento týždeň zachránila. Z dvanástej priečky hlasovania divákov ju na siedme miesto vyniesla notoricky známa All By Myself od Erica Carmena. Jej vystúpenie však nechalo v porote zmiešané dojmy.

L.A. Reid potreboval nájsť na mladej speváčke niečo zlé: "Stratil som slová. Zaspievala si to veľmi dobre. Je to zlepšenie, naozaj. Ale veď ty vždy spievaš veľmi dobre, takže... Nemám rád tvoje šaty." Britney Spears sa toto vystúpenie jednoducho nepáčilo a Simon Cowell povedal, že má CeCe rád, lebo sa snaží, ale ako spieva v pesničke (odkaz na slová "all by myself"), musela by spievať sama, lebo nikto iný by ju nepočúval.

CeCe Frey - All By Myself (X Factor USA 2012)

Je Demi Lovato dobrá mentorka?

Napriek postupu CeCe Frey sa najmladšia mentorka Demi Lovato už druhý týždeň po sebe musela báť o svoj tím. Diváci to v tomto kole dali vyžrať Jennel Garcia za Proud Mary Tiny Turner, a to napriek tomu, že sa všetkým štyrom mentorom jej show páčila. Spoločnosť jej robila spolubojovníčka v tíme Paige Thomas. Jej prevedenie skladby Last Dance od Donny Summer publiku zjavne neulahodilo. Nakoniec po dlhých naťahovačkách medzi Demi a Simonom z duelu vzišla víťazne druhá menovaná.    

Z celého večera tak vyvstáva otázka či je Demi Lovato spôsobilá koučovať mladé talenty. Tieto sa pochybnosti podnietil fakt, že už všetci členovia jej tímu okúsili stres z možného vypadnutia. Okrem toho ani komentáre v diskusiách na Youtube nie sú speváčke priaznivo naklonené. Dostala do ruky talenty s potenciálom, ktoré pod jej vedením na svojich konkurentov strácajú.

Takto spievala Jennel Garcia vo svojom neúspešnom boji o záchranu s piesňou The Reason od kapely Hoobastank:

Jennel Garcia - The Reason (X Factor USA 2012)

Foto: Thexfactorusa.com