Devätnásťročná Kira Iaconetti absolvovala operáciu mozgu po tom, čo jej diagnostikovali zhubný nádor. Počas zákroku bola pri vedomí a spievala si skladbu Island in the Sun od skupiny Weezer. Video z operačnej sály sa stalo virálnym a dostalo sa až ku kapele. Weezer pozvali mladú hrdinku na jeden zo svojich koncertov.

"Je to podobný pocit akoby som mala vypínač v mojom mozgu a zrazu som bola hluchá. Nemôžem spievať, nemôžem spracovávať slová v rovnakom čase s hudbou," uviedla Kira Iaconetti, ktorej nádor zapríčinil epileptické záchvaty, ktoré vyvolávala práve hudba. Počas operácie jej personál púšťal hudbu, aby mohli lekári identifikovať časti mozgu, ktorým sa museli pri odstraňovaní nádoru vyhnúť. 

Pred otvorením lebky dali Kire anestézu, ale prebudila sa pri skladbe Island in the Sun od skupiny Weezer, ktorá jej pripomenula jej rodný Havaj a tiež sa stotožnila so slovami v piesni "nemôžem ovládať svoj mozog", ktoré v tomto prípade nadobudli doslovný význam. 


Z nemocničného ložka na koncert

Video z operačnej sály, kde to skôr vyzerá ako pri točení videoklipu než pri vážnej operácii mozgu, sa dostalo až ku kapele Weezer, ktorá poslala mladej bojovníčke povzbudivý odkaz. "Želáme ti skoré uzdravenie! A boli by sme veľmi radi, ak by si sa k nám pripojila na jednej z našich šou na jarnom turné," odkázala kapela dievčaťu prostredníctvom Twitteru. 

Weezer ohlásili v týchto dňoch vydanie svojej novej štúdiovky, ktorá ponesie názov Black Album a vyjde 1. marca. Spolu s informáciou o novom albume predstavili aj singel Zombie Bastards, ktorým fanúšikov vítajú na temnej strane. Weezer však nestrácajú svoju hudobnú, popovú ľahkosť, takže k žiadnej zásadnej zmene nedošlo a temnoty sa v ich prípade ozaj báť nemusíte. V rámci podpory albumu vyrazí kapela na jar aj na turné po severnej Amerike, ale v júni sa predstaví aj na starom kontinente v Londýne, Hamburgu, Ultrechte, Bologni a Zürichu.  


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: facebook.com/weezer

Súvisiaci interpreti: Weezer