Skupina Hrana dokončila v týchto dňoch spoločný singel s legendou slovenského popu, speváčkou Beátou Dubasovou. Skladba s názvom Iba týždeň bude zároveň prvým singlom a hudobne trochu netradičným bonusom k druhému albumu tejto nádejnej ska / rock'n'rollovej kapely.

Kapela Hrana, ktorá sa do povedomia dostala hneď svojím prvým albumom Klikni si na myšku... (2011), ale aj na Slovensku mierne kotroverzným názvom a textami, si spoluprácu veľmi pochvaľuje: "Je nám cťou, že môžeme spolupracovať s takou speváčkou akou je Beáta Dubasová. Je to veľká profesionálka a dáma, je pritom však aj veľmi skromná a srdečná. Naozaj sa z toho maximálne tešíme."

Spoločnú pesničku nahrali v "domovskom" štúdiu kapely - JL Records v Novom Meste nad Váhom. Masteringu sa ujal známy a oceneniami ovenčený český producent Ecson Waldes, ktorý je podpísaný napríklad pod albumami slovenskej elektropopovej skupiny Noisecut.

Skladba Iba týždeň bude mať premiéru už čoskoro v slovenských rádiách, momenálne sa pripravuje aj natáčanie spoločného videoklipu. Skupina Hrana po prvom albume zmenila vydavateľa, nové CD vyjde pod hlavičkou DMP Production.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Holo zo skupiny Hrana. Viac na oficiálnej Facebook stránke kapely.

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová, Hrana