Gitarista skupiny Pearl Jam Mike McCready fanúšikom sľúbil, že kapela svoj očakávaný desiaty štúdiový album vydá už tento rok. Podľa jeho slov sa čoskoro zavrú do nahrávacieho štúdia, pričom približne polovicu piesní už majú hotovú.

V rozhovore pre magazín Rolling Stone sa nechcel podeliť s podrobnosťami, no ako už v minulosti hovoril ďalší gitarista Stone Gossard, nahrávka by sa mala od tých predošlých líšiť. "Podľa mňa tam je viac experimentálnych vecí. Je to trochu ovplyvnené Pink Floydom, inde je zas počuť punk-rock," uviedol McCready. Ako sám povedal, na nahrávanie veľmi tešia, keďže na neho dlho čakali.

Pearl Jam pôsobia na scéne od roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991). Na konte majú aj štúdiové nahrávky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006) a Backspacer (2009).

Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti je charakterizovaná ako osobitá rocková či alternatívno-rocková kapela. Pearl Jam boli štrnásťkrát nominovaní na Grammy a jednu z nominácií premenili na sošku, získali päť American Music Awards a štyri MTV Video Music Awards.

Pearl Jam - Even Flow

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Rourke

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam