Doba, v ktorej je hudobný priemysel posadnutý hľadaním nových tvárí, možno nie je ideálnou pre návrat dievčenských kapiel - alebo akýchkoľvek popových interpretov, ktorí rokmi nečinnosti upadli do zabudnutia. All Saints však comebackovým singlom znovu dokazujú, prečo bolo aj v čase najväčšieho boomu girl a boy bandov ich postavenie na scéne špeciálne.

Novinka s názvom One Strike prináša popovú ľahkosť s nádychom 80-tych rokov, ktorá ide ruka v ruke s osobným textom, melodickosťou a harmóniami, ktoré sú pre All Saints typické. Pieseň vznikla po tom, ako sa členka formácie Nicole Appleton v roku 2014 rozviedla so spevákom Liamom Gallagherom (ex-Oasis, Beady Eye). "Slová vzišli z niečoho veľmi skutočného. Nic si vtedy prechádzala mnohými vecami. Práve na to som vtedy najviac myslela, pretože to bola tá najťažšia vec," uviedla nedávno na margo piesne Shaznay Lewis.

Singel oficiálne vyjde v piatok 26. februára, čo je na deň presne deväť rokov od vydania doposiaľ posledného singla Chick Fit, ktorým v prvých mesiacoch roka 2007 propagovali svoj tretí album Studio 1 (2006). Pieseň predznamenáva novú štúdiovku Red Flag, ktorú dievčenské kvarteto plánuje vydať 8. apríla. Album bude obsahovať dvanásť skladieb, na ktorých produkcii sa podieľali K-Gee, The Invisible Men, Utters a Hutch.


Tracklist albumu Red Flag:

1. One Strike
2. One Woman Man
3. Make U Love Me
4. Summer Rain
5. This Is a War
6. Who Hurt Who
7. Puppet On a String
8. Fear
9. Ratchet Behaviour
10. Red Flag
11. Tribal
12. Pieces

All Saints sa pohybujú na scéne s prestávkami od roku 1993, pričom naposledy obnovili činnosť v roku 2013. Odvtedy však nevydali žiaden album. Oceňovaná skupina, ktorá sa pre svoj autentický prístup k tvorbe popri komerčných úspechoch vždy tešila aj priazni kritikov, má zatiaľ na konte štúdiovky All Saints (1997), Saints & Sinners (2000) a Studio 1 (2006).

Medzi ich úspešné single patria napríklad Never Ever, Bootie Call, Pure Shores či Black Coffee. V skupine pôsobia okrem spomínaných speváčok aj Natalie Appleton a Melanie Blatt. Pôvodná členka Simone Rainford zomrela v máji 2013 na rakovinu.

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Súvisiaci interpreti: All Saints