Tom Walker, najväčší objav britskej hudobnej scény roku 2018 a čerstvý držiteľ BRIT Award v nováčikovskej kategórii, vydá 1. marca svoj debutový album What A Time To Be Alive.

Dvadsaťsedemročný rodák z Glasgow bol vyhral prestížnu cenu BRIT Award v kategórii Objav roka, za čo vďačí okrem iného svojmu hitu z minulého roka Leave A Light On. Ten nazbieral viac ako 880 tisíc predaných kusov len vo Veľkej Británii a celosvetové predaje prekročili 2,6 milióna kusov. Singel sa vyšplhal na prvé miesto rebríčka iTunes vo viac ako dvadsiatich krajinách, vrátane Veľkej Británie.

Debutový album produkoval Mark Ralph, známy svojou spoluprácou napr. S Clean Bandit, Years & Years alebo kapelou Franz Ferdinand. Jarnému vydanie albumu predchádza ďalšie emocionálne skladba Just You & I, ktorá je zároveň pilotným singlom z debutovej platne.


Názov albumu je vybraný z textu jednej z najobľúbenejších Tomových piesní na albume Blessings a naznačuje tak optimizmus a nádej, ktoré prenikajú do kolekcie trinástich originálnych piesní. Autorom a interpretom všetkých skladieb je Tom Walker sám so svojím nezameniteľným hlasom.

Informácie pochádzajú zo Sonymusic.cz.

Foto: Facebook.com/IamTomWalker/