Skupina Puding pani Elvisovej (PPE) dnes zverejnila videoklip k singlu Astoria, ktorý sa dá pozrieť na novej oficiálnej stránke Rádia_FM. V klipe účinkuje aj hudobník Dalibor Kocián alias Stroon, ktorý kapelu viackrát doprevádzal naživo s vibrafónom. "Videoklipovú verziu" skladby ozvláštnil svojou elektronickou produkciou.

Puding Pani Elvisovej získali na marcových Radio_Head Awards dve ocenenia a jedno z nich bolo práve za Astoriu, s ktorou triumfovali v kategórii Singel roka. "Naša dvorná tvorkyňa videoklipov Martina Slováková nám napísala, že keď Astoria zvíťazí, natočí nám videoklip," povedal po ceremoniáli pre agentúru SITA spevák a multiinštrumentalista Pino.

Slováková svoj sľub dodržala a na vizuálnom stvárnení populárnej piesne spolupracovala s Martinom Tomorim, ktorý nakreslil animované prvky videoklipu. Milý videoklip s dramatickým záverom si môžete pozrieť na vynovenej stránke www.radiofm.sk.

Singel Astoria pochádza z ostatnej štúdiovky skupiny PPE s názvom Pí (2010), ktorá obsahuje aj hity Mladí chemici, Ďobkanie či Gramatika.

Čakanie na ďalší album PPE svojim fanúšikom skrátili vydaním remixovej verzie svojej druhej štúdiovej nahrávky Play/Pause/Eject (2007). Album, ktorý dostal názov Play/Pause/Edit (2012), uviedli na trh vo februári. Kompilácia obsahujúca 10 remixov je fanúšikom sprístupnená systémom "zaplať koľko chceš", v rámci ktorého majú možnosť aj bezplatného sťahovania.

Zdroj: Radiofm.sk, SITA
Foto: Radiofm.sk

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej