Priaznivci kanadského speváka Justina Biebera žiadajú, aby zrušil blížiace sa koncerty jeho britského turné, ktorého súčasťou je aj plánovaný júlový koncert pod holým nebom v londýnskom Hyde Parku. Výzvy sa objavili po pondelkovom výbuchu na koncerte Ariany Grande v Manchestri, ktorý usmrtil a zranil desiatky ľudí vrátane neplnoletých.

Fanúšikovia 23-ročného speváka zaplavili sociálne siete názormi, že by kvôli hrozbe teroristických útokov nemal koncertovať v Británii. "Zrušte Justinov koncert v Spojenom kráľovstve, prosím! Chceme, aby bol v bezpečí," napísal neznámy fanúšik na účte Bieberovho manažéra Scootera Brauna na službe Instagram.

Scooter Braun je aj manažérom speváčky Ariany Grande, ktorej fanúšikovskú základňu tvorí mnoho tínedžeriek a malých dievčat. Aj ony boli v pondelok večer 22. mája na jej koncerte v anglickom meste Manchester, kde samovražedný bombový útočník zabil 22 ľudí a ďalších 59 zranil.

Ariana Grande priletela domov na Floridu

Speváčka v utorok odletela domov, aby trávila čas s rodinou. Momentálne nie je jasné, či sa uskutoční zvyšná časť jej svetového turné, vrátane vystúpení v Londýne a Európe. "Je to veľmi smutné. Miluje svojich fanúšikov a je úplne zdrvená a zničená. Nemôže uveriť tomu, že sa to stalo. Teraz chce byť s rodinou a milovanými," uviedol nemenovaný zdroj amerického týždenníka People. Na letisku v meste Boca Raton na Floride ju čakali rodina a priateľ, raper Mac Miller. Po jej boku bola aj matka Joan Grande.

Podľa polície bol za atentátom zosnulý 22-ročný Salman Abedi, ktorého však koroner zatiaľ formálne neidentifikoval. Polícia v súvislosti s prípadom zatkla aj nemenovaného 23-ročného muža. Speváčka v utorok na Twitteri napísala, že sa pre tento tragický incident cíti "zničená". "Je mi to ľúto z hĺbky srdca, nemám slov," dodala.

Ariana Grande by mala podľa pôvodných plánov vystúpiť 25. a 26. mája v Londýne a neskôr aj v ďalších európskych mestách, medzi ktorými je i Lodž v Poľsku. V tamojšej Atlas Aréne by mala zaspievať 31. mája a 1. júna. Zástupcovia interpretky zatiaľ nevydali žiadne vyhlásenie, ktoré by menilo program aktuálneho turné Dangerous Woman.

Útok môže uškodiť hudobnému priemyslu 

Podľa agentúry Reuters môže mať pondelkový bombový útok nepriaznivý vplyv na hudobníkov so základňou mladých fanúšikov. Koncertné šnúry sú pritom pre hudobníkov v posledných rokoch jedným z najlepších zdrojov príjmov. Podľa týždenníka Pollstar venujúceho sa hudobnému priemyslu, vynieslo desať najúspešnejších svetových turné v roku 2016 celkovo 1,67 miliardy dolárov, pričom len samotný Bruce Sprinsteen zarobil 268,3 milióna dolárov.

Aj popové hviezdy s mladou základňou fanúšikov, ako sú Taylor Swift, Justin Bieber, One Direction či Ariana Grande, patria medzi najlepšie zarábajúcich muzikantov. Grande mala z turné od apríla 2016 do apríla 2017 hrubý príjem viac než 25 miliónov dolárov, Bieber zarobil v roku 2016 v hrubom až 163 miliónov dolárov.

Zdroj: SITA (People.com)
Foto: Facebook.com/JustinBieber

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande, Justin Bieber