Škótska rocková kapela The Jesus and Mary Chain sa predstaví na jeseň v Českej republike a Rakúsku. Päťčlenná formácia zahrá najprv 13. októbra v pražskom Lucerna Music Bare a o deň neskôr vo viedenskom Ottakringer Brauerei.

Koncerty budú súčasťou ich európskeho turné k novému albumu Damage And Joy (2017). Skladby z neho predstavia v lete aj na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na trenčianskom letisku.

The Jesus and Mary Chain vznikli v roku 1983 v East Kilbride a debutový album Psychocandy vydali o dva roky neskôr. Nadviazali naň štúdiovkou Darklands (1987), ktorá sa dostala v britskom albumovom rebríčku na piate miesto, čo je zároveň ich zatiaľ najväčší úspech v UK Charte. Nasledovali nahrávky Automatic (1989), Honey's Dead (1992), Stoned & Dethroned (1994) a Munki (1998), po ktorej ohlásili ukončenie činnosti.

Na konte majú aj niekoľko kompilácií, EP nahrávok a single ako Just Like Honey, April Skies, Sidewalking, Blues From A Gun, Reverence či Happy When It Rains. Kapela sa vrátila na scénu v roku 2007, pričom odvtedy vydala spomínaný album Damage And Joy. Zostavu v súčasnosti tvoria bratia Jim a William Reidovci (obaja gitara, spev), Scott Von Ryper (gitara), Brian Young (bicie) a Mark Crozer (basgitara).

Prečítajte si: The Jesus and Mary Chain pomenovali album Damage and Joy

Zdroj: SITA (Thejesusandmarychain.uk.com, Musicbar.cz, archív)
Foto: Facebook.com/JesusAndMaryChain

Súvisiaci interpreti: The Jesus and Mary Chain