Škótska kapela The Jesus and Mary Chain pomenovala očakávaný album Damage and Joy. Nahrávka sa dostane na trh 24. marca a ponúkne celkovo 14 piesní.

O produkciu sa postaral Youth, ktorý sa na albume podieľal aj ako basgitarista. Na štúdiovke si zahrali aj bubeník Brian Young a basgitarista Phil King. Skupina už zverejnila aj obal štúdiovky a skladbu Amputation.


Tracklist albumu The Jesus and Mary Chain - Damage and Joy: 

1. Amputation 
2. War On Peace 
3. All Things Pass 
4. Always Sad 
5. Song For A Secret 
6. The Two Of Us 
7. Los Feliz (Blues and Greens) 
8. Mood Rider 
9. Presidici (Et Chapaquiditch) 
10. Get On Home 
11. Facing Up To The Facts 
12. Simian Split 
13. Black And Blues 
14. Can't Stop The Rock 

Kapela The Jesus and Mary Chain vznikla v roku 1983. Prvý album Psychocandy vydali o dva roky neskôr. Nadviazali naň štúdiovkou Darklands (1987), ktorá sa dostala v britskom albumovom rebríčku na piate miesto, čo je zároveň najväčší úspech skupiny v tejto hitparáde. Nasledovali nahrávky Automatic (1989), Honey's Dead (1992), Stoned & Dethroned (1994) a Munki (1998), po ktorej ohlásili ukončenie činnosti.

Na konte majú aj niekoľko kompilácií, EP nahrávok a single ako Just Like Honey, April Skies, Sidewalking, Blues from a Gun, Reverence či Happy When It Rains. Kapela sa vrátila na scénu v roku 2007 a v súčasnosti ju tvoria bratia Jim a William (gitara, spev) Reidovci, Scott Von Ryper (gitara), Brian Young (bicie) a Mark Crozer (basgitara).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/JesusAndMaryChain