Slovenský producent, dídžej, multiinštrumentalista a spevák FVLCRVM vydáva nový videoklip k singlu Come Get Some. Uvoľnený tanečný track s výrazným "deväťdesiatkovým" zlomeným beatom je zaujímavou kolaboráciou s ukrajinským spevákom, producentom a televíznou osobnosťou Ivanom Dornom a rakúskou raperkou a speváčkou KeKe.

Trojica v skladbe mieša päť jazykov. "Chceli sme z našich perspektív opísať naše vnímanie sociálnych médií za poslednú dobu. Niektoré frázy v angličtine neboli úplne výstižné, tak sme sa každý rozhodli použiť zopár fráz vo svojich rodných jazykoch. U mňa sú to vlastne prvé slová v slovenčine, ktoré som do tracku dal," hovorí Pišta Kráľovič alias FVLCRVM, ktorý na konci svojej verzie refrénu spieva "Uši nezavrieš, skryť sa nie je kam". Aj predtým je v skladbe ešte jedna pasáž v slovenčine, schválne, či ju započujete. Miešanie jazykov vie byť pekný "mindfuck"...

Autor skladby a aktuálny držiteľ ceny Nahrávka roka v žánrovej kategórii Elektronická hudba v rámci Radio_Head Awards prezentuje Slovensko aj vo videoklipe. Vo svojej časti videa, ktorú nakrútil s Marekom Moučkom, sa objavuje pred unikátnou modernistickou budovou Technickej univerzity od Vladimíra Dedečka vo Zvolene. Na Pištov "lenivý rap", ktorý je aj o tom, akú silu majú sociálne siete, plynulo nadväzuje rakúska raperka a speváčka KeKe, ktorá v klipe pózuje pred futuristickým betónovým kostolom Najsvätejšej trojice (Wotrubakirche) vo Viedni. Aj ona, rovnako ako FVLCRVM a Ukrajinec Ivan Dorn, na chvíľu prejde z angličtiny do rodného jazyka.


Rakúska kolegyňa z labelu a porotca X Factoru z Ukrajiny

"S KeKe som už viackrát pracoval, pretože sme pod jedným vydavateľstvom Mom I Made It (spolupracovali napr. na jej singli Ladies, pozn. red.) a skvele do skladby zapadla. No úplne prvýkrát pracujem s niekým z Ukrajiny. Na to, že je to náš najbližší východný sused, je medzi našimi krajinami zatiaľ kultúrna výmena celkom slabá," dopĺňa FVLCRVM.

"Ivana som registroval z jeho spolupráce so Seven Davis Jr., ale bližšie nás predstavili kamoši z budapeštianskeho showcase festivalu BUSH. Track sme dokončili ešte minulý rok, ale na moje prekvapenie som len pred pár týždňami zistil, že Ivan má za sebou dlhú kariéru. Mimo skvelých vydaných songov a rôznych ocenení ako mladý pianista, či dokonca športovec, bol jedným z porotcov X Factor a The Voice na Ukrajine. Takže aj keď v tomto tracku tak úplne nespievam, som strašne rád, že som sa o tomto dozvedel tak neskoro."

Ivan Dorn sa objavuje v tretej časti videa pri Národnej polytechnickej univerzite v Kyjeve. Hoci videoklip vznikal v troch krajinách, zábery na všetkých troch interpretov vizuálne ladia práve vďaka unikátnej architektúre výrazných brutalistických stavieb. "Aby som bol úprimný - bol som dosť prekvapený, ako dobre vyzerajú budovy na videu. Snažili sme sa nájsť niečo, čo nás vizuálne všetkých spája a myslím, že tento druh architektúry je to, s čím sme všetci traja vyrastali a máme v tejto časti Európy dlhé dedičstvo. V posledných rokoch tento smer získal na popularite, čo ma dosť teší, lebo myslím, že vybrané budovy svojim zjavom predbehli svoju dobu," uzatvára FVLCRVM.

Týždeň pred zverejnením medzinárodnej spolupráce Pišta predstavil aj ďalší zo svojich početných bootlegov. S mashupom hitu Toxic od Britney Spears a skladby No Good od The Prodigy mu pomohol slovenský drum&bassový producent Subtension. O to viac prekvapili rovným a temným techno beatom.


FVLCRVM na Radio_Head Awards 2020:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Pišta Kráľovič. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.