Kanadská speváčka a autorka hitov I'm Like a Bird, Promiscuous či Say It Right sa po niekoľkoročnej odmlke vracia na scénu. O tvorbe nových pesničiek prehovorila už na jeseň, no prvá ochutnávka prišla až teraz v podobne tanečného singla Love Bites. Inšpiráciou pre ňu boli dídžeji, ktorí jej pesničky bežne hrávali v kluboch.

Love Bites napísala spolu so švédskou popovou hviezdou Tove Lo a britským DJ-om a skladateľom SG Lewisom."Cítim sa povolaná späť k hudbe komunitou dídžejov. Remixovali moje piesne na koncertoch, v kluboch a na sociálnych sieťach a ja som si uvedomila, ako radi ľudia tancujú a nachádzajú únik v mojej hudbe. Je to tá najzdravšia neresť, akú môžete mať, a milujem príležitosť písať hudbu, ktorá ľuďom umožní uniknúť. Viac ako čokoľvek iné," vyhlásila Nelly Furtado, ktorá o nových pesničkách začala hovoriť už na jeseň minulého roka.  

"Som pri tvorbe hudby šťastnejšia ako kedykoľvek predtým. Svoju prácu milujem viac, ako som ju kedy milovala. Uvedomujem si, že byť na pódiu je ako byť doma," vyznala sa vtedy 44-ročná speváčka, ktorá svoj ostatný album The Ride vydala v roku 2017. V súvislosti s novým singlom Love Bites zatiaľ ale Nelly Furtado o novom albume nehovorí. Ohlásila aspoň návrat na koncertné pódiá. Dnes štartuje letné festivalové turné v Štokholme.

Text: Hudba.sk (zdroj: Clashmusic.com)