Hrobka, v ktorej ležalo telo legendárneho speváka Elvisa Presleyho predtým, ako ho pochovali v záhrade jeho sídla Graceland, nakoniec nebude na predaj. Oznámil to losangeleský aukčný dom Julien's Auctions, ktorý organizuje dražbu s názvom Športové legendy a hudobné ikony.

Oznámenie prišlo po protestoch fanúšikov po celom svete, ktorí žiadajú, aby bola hrobka prístupná pre všetkých obdivovateľov hudobnej legendy. Darren Julien zo spoločnosti Julien's Auctions nakoniec súhlasil pod podmienkou, že cintorín Forest Hills v Memphise, kde sa hrobka nachádza, príde s riešením, ako uspokojiť fanúšikov a zároveň rešpektovať pamiatku Elvisa Presleyho. Na tomto cintoríne bolo telo Kráľa rock'n'rollu dva mesiace, no po pokuse o krádež pozostatky presunuli do Gracelandu.

Zberatelia sa však môžu tešiť na potrhané tričko s nápisom Hell, ktoré mal na sebe gitarista Keith Richards na jednom z koncertov The Rolling Stones, či šaty speváčky Amy Winehouse, ktoré mala oblečené vo videoklipe k jej hitu Rehab. Na predaj bude i oblečenie a ďalšie predmety patriace napríklad Davidovi Bowiemu či Johnovi Lennonovi.

Elvis Presley - My Way

Zdroj: SITA
Foto: Access Promotion - PR

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley