Keď Beyoncé oznámila svoj zámer vydať country album, zdvihla sa popri vlne podpory aj silná vlna pochybností až odmietnutia. Po tom, čo sa skladba Texas Hold 'Em dostala na prvé miesto rebríčka Billboard Hot Country, čím sa Beyoncé stala prvou černoškou, ktorej sa to podarilo, sa ukázalo, že country éra americkej speváčky nie je prešľap.

Jej album Cowboy Carter podnietil diskusie o černošských umelcoch v tomto žánri a z prieniku country do popu sa stal rýchlo sa šíriaci trend, ktorý inšpiroval ďalších umelcov. Z prvej priečky singlového rebríčka dokonca Beyoncé zosadil jeden z jej hostí na albume, spevák Shaboozey, ktorému sa tak z tejto spolupráce podarilo vyťažiť maximum.

"Je mi cťou predstaviť toľkým ľuďom korene hudobných žánrov. Som nadšená. že mi moji fanúšikovia verili. Strážcovia hudobného priemyslu nie sú nadšení z myšlienky ohýbania žánrov, najmä od černošských umelcov a rozhodne nie od žien. Keď búrate bariéry, nie každý je pripravený a otvorený na zmenu. Ale keď vidím, ako Shaboozey láme rebríčky a všetky krásne country speváčky lietajú do nových výšin a inšpirujú svet, presne to ma motivuje," povedala Beyoncé pre The Hollywood Reporter.

"V mojom živote bolo obdobie, keď ma grafy a predaje nadchli a motivovali. Akonáhle ste sa však postavili pred seba a naliali do svojho umenia každý kúsok svojho života, svoju bolesť, svoj rast a svoje sny, už nie je možné vrátiť sa späť," pokračovala. "Som veľmi vďačná a cítim pokoru za mimoriadny úspech nového albumu."

Text: Hudba.sk (zdroj: Hollywoodreporter.com)