Legendárny DJ Shadow, ktorý po štrnástich rokoch vystúpi v Bratislave už túto stredu (26.6.) v Majestic Music Clube, podporuje mladé talenty. V rámci svojho turné na Slovensko privezie a predstaví talentovaného a čoraz úspešnejšieho portugalského producenta a dídžeja Hollyho.

Miguel Oliveira alias Holly patrí k najjagavejším hviezdam portugalskej elektronickej scény. DJ Mag ho už v roku 2017 zaradil k top producentom a doma v Portugalsku dostal čestnú medailu za reprezentovanie domácej kultúry vo svete. Za sebou má okrem množstva iných hraní a vystúpenia na festivaloch ako Coachella či NOS Alive. K výpočtu Hollyho úspechov treba prirátať aj jeho nomináciu na Grammy ako jedného z producentov na albume Planet's Mad v spolupráci s hudobníkom Baauerom.

Holly si na klubovej scéne urobil meno pozoruhodným spájaním hip-hopu a elektronickej hudby. Ako producent spolupracoval s menami hip-hopovej scény ako Danny Brown, A$AP TyY, Dok2, 24hrs alebo s juhokórejskou speváčkou a raperkou CL. Spolupracoval tiež s elektronickými umelcami ako napríklad Machinedrum, s ktorým minulý rok vydal album 天の川 (River of Heaven), Zeds Dead a The Bloody Beetroots. Podieľal sa tiež na vystúpeniach svetoznámych značiek Cirque Du Soleil a Blue Man Group a jeho spoločná skladba s Baauerom Hot 44 sa objavila vo filme Batman (2022).

Hollyho set na NOS Alive 2022:

Tridsaťročná kariéra hlavnej hviezdy bratislavského večera, amerického producenta, dídžeja a turntbalistu DJa Shadowa, ovplyvnila  viacero žánrov (trip-hop, hip-hop, drum&bass) a našla si množstvo fanúšikov, ktorí ocenili vášeň a prístup, s akou sa nazerá na hudbu. Úspešné turné si predĺžil aj vďaka pozvaniu do Bratislavy.

Na akcii zo série Danube Music Day zaznie jeho staršia tvorba z kultových albumov ako Endtroducing..... alebo The Private Press, ako aj skladby z novej a fanúšikmi aj kritikmi dobre prijatej štúdiovky Action Adventure.

Prečítajte si tiež:

DJ Shadow vystúpi už o pár dní v Bratislave, poteší aj slovenských hudobníkov

Vstupenky: Predpredaj.sk

Tohtoročný set DJa Shadowa pre KEXP:

Zdroj: Music Press Production (Hudba.sk edit)