Nosným programom jesene na obrazovkách Slovenskej televízie (STV) bude pokračovanie Legiend popu v obvyklom piatkovom večernom čase. Jednotka STV chce byť naďalej rodinným programom a Dvojka "prístavom pre náročného diváka", konštatoval na dnešnom rokovaní Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) šéf programu STV Andrej Miklánek.

Podrobnosti o šou Legendy popu a jej možnom obsadení, neprezradil, pretože sa ešte na tom podľa neho pracuje. Program by však mal priniesť "osvedčené legendy, či federálne, alebo slovenské".

V programe, ktorý STV vysielala od októbra 2011 do februára 2012, súčasné spevácke osobnosti každý piatok prezentovali tvorbu interpretov ako Karol Duchoň, Marika Gombitová, Elán, Karel Gott, Robo Grigorov, Vašo Patejdl, Olympic, Lucie Bílá, Miroslav Žbirka, Modus či Tublatanka. Moderátormi hudobnej šou boli počas prvej série Kristína Farkašová a Milan Zimnýkoval.

Rozhlasové stanice len s "kozmetickými úpravami"

Okrem televíznych noviniek RTVS informoval aj o plánoch Slovenského rozhlasu (SRo), ktorý po februárových zmenách v programe zásadné zmeny a novinky na jeseň neprinesie. Po letnej programovej štruktúre sa vráti k predprázdninovému programu vysielania na všetkých svojich okruhoch, informoval na dnešnom rokovaní Rady RTVS programový šéf SRo Ľuboš Machaj.

Mierne úpravy formátu čakajú večerné národnostné vysielanie na Rádiu Regina, s cieľom zmodernizovať ho. Na Rádiu_FM "sa chystá zmena ranného vysielania, rozšíri sa o jednu hodinu, budeme dbať na to, aby tam bol väčší a zaujímavejší obsah," konštatoval pre médiá po dnešnom rokovaní rady Machaj. 

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/LegendyPopu

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová