Už zajtra, 25. júla, odštartuje svoje mini turné mladý talentovaný klavirista Alan Bartuš. Spolu so svojim triom sa predstaví v štyroch slovenských mestách. Turné sa začne v Bratislave a potom budú nasledovať mestá Lučenec, Banská Štiavnica a Liptovský Mikuláš, kde vystúpi v rámci Mikulášskeho Jazzového Festivalu.

Alan Bartuš sa na hudobnej scéne pohybuje od šestnástich rokov a podarilo sa mu získať viacero ocenení v klasickej hudbe na prestížnych medzinárodných súťažiach v zahraničí a priebežne sa začal venovať aj jazzovej muzike. Alan Bartuš Trio vzniklo len minulý rok a už sa môžu pochváliť absolútnym víťazstvom v súťaži Jazz Start Up, vystúpili na Bratislavských jazzových dňoch na Pódiu mladých umelcov a v súťaži Nové tváre slovenského jazzu získali cenu za presvedčivý inštrumentálny výkon. Alan Bartuš bol taktiež pozvaný nahrať koncertnú reláciu do rakúskeho rádia ORF1.   

Alan Bartuš trio sa skladá s hudobníkov: Alan Bartuš - klavír, Matej Štubniak - kontrabas a Jakub Valíček - bicie. Zoskupenie prezentuje jazzové štandardy, vlastné a autorské kompozície, ale aj prearanžované klasické a popové diela. 


Poslednou zastávkou miniturné bude Mikulášsky Jazzový Festival, ktorý sa bude konať 28. júla v Liptovskom Mikuláši. Na festivale okrem Alan Bartuš Trio vystúpia aj Matúš Jakabčic SK-CZ Big BandMartin Valihora QuartetSisa Michalidesová - ChloeTibor Feledi Quintet či Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers. Vstupenky na festival sú dostupné v sieti Predpredaj.sk

Termíny a miesta koncertov:  

25.7.Bratislava-Downtown Backpackers Hostel 19:00 hod.         
26.7.Lučenec-Oxygen Bar 19:00 hod.         
27.7.Banská Štiavnica-Archanjel Baro 20.30 hod.          
28.07.Liptovský Mikuláš – Mikulášsky Jazzový Festival o 19.30 hod.  

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk za hudobníka informoval Štefan Bartuš. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: facebook.com/alan.bartus