Už 19. septembra v bratislavkom klube Randal zahrá britská post-punková skupina B-Movie, ktorá popri staršej tvorbe predstaví aj svoje minuloročné EP Repetition. Koncert podporia svojou účasťou tiež domáci The Last Days of Jesus. Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

B-Movie pochádzajú z anglického Mansfieldu a svoj status legendy si vydobyli už v 80. rokoch, keď sa stali spolutvorcami post-punkovej a new wave scény v jej úplných začiatkoch. Po dvoch singloch na nezávislej značke Dead Good Records prešli k nahrávacej spoločnosti Some Bizzare, kde sa stretli s menami ako Soft Cell, Depeche Mode, The The alebo Blancmange.

Zakrátko si ich všimol aj známy dídžej John Peel z Radio One a sľubná kariéra nabrala na obrátkach. Duran Duran ich pozvali ako hosťa na svoje turné, vydali úspešné single a niekoľkokrát absolvovali turné po Amerike, aby v roku 1985 konečne vydali debutový album Forever Running.

Následne sa však rozpadli a na ich druhý album The Age Of Illusion si fanúšikovia museli počkať až do roku 2013. Zatiaľ najnovšia dlhohrajúca štúdiovka s názvom Climate Of Fear vyšla na značke Cleopatra Records v roku 2016. Prináša typický zvuk B-Movie v modernom prevedení - syntezátorový podklad, svižné bicie, krásna gitara a hlboký zamatový vokál Stevea Hovingtona.


Do Bratislavy zavítaju B-Movie už 19. septembra a predstavia v zostave: Steve Hovington (spev, basgitara), Paul Statham (gitara), Graham Boffey (bicie) a Rick Holliday (klávesy). Bude to ich druhý slovenský koncert, úspešnú premiéru mali pred dvoma rokmi v klube British Rock Stars. Fanúšikovia sa môžu tešiť na prierez ich tvorby vrátane skladieb z najnovšieho EP Repetition a samozrejme ich klasických hitov Nowhere Girl či Remembrance Day. Vstupenky na tento večer si zakúpite výhradne v sieti Predpredaj.sk.

Spolu s B-Movie vystúpia počas večera aj domáci The Last Days of Jesus. So svojou povesťou rozbíjačov žánrových definícií predvedú originálnu šou naprieč celým spektrom death-rocku, punku, new wave či rockabilly. Súčasnú zostavu kapely tvorí mary0 (spev), Feššy (gitara), Anjou (klávesy), dr. (basgitara) a Bajo (bicie).

Na ich ostatnom albume oceňovanom fanúšikmi i kritikmi s názvom The Last Circus (2016) hosťovali aj jazzová speváčka Hanka G, kontrabasista Lukáš "Fabko" Fabian (Rozpor, The Rockefellas), trubkár Matej Korbelič alebo francúzska multiištrumentalistka Hellebore. Organizátori sľubujú, že pôjde o "pestrú paletu skladieb interpretovaných s nápaditosťou, drzosťou im vlastnou a chuťou vždy niečím prekvapiť".

Vstupenky:  

  
Zdroj: Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/B.MovieMusic

Súvisiaci interpreti: B-Movie