Organizátori festivalu sa prihovorili na sociálnych sieťach svojim návštevníkom, podporovateľom, ale aj záchranárom a dobrovoľníkom, ktorí pomáhali po ničivej piatkovej búrke, ktorá predčasne ukončila festival. Zároveň oznámili, že o ďalších krokoch budú čoskoro informovať.

"Dnes (pondelok, pozn. redakcie) večer o ôsmej sme odovzdali letisko, na ktorom sme strávili posledných dvadsaťpäť dní. Zažili sme na ňom pekné dni počas stavby, kedy sa v zákulisí vytvorila silná komunita, ktorá pripravovala náš festival. Zažili sme aj úžasný otvárací deň, kedy letisko ožilo hudbou a radosťou, vynikajúco rozbehnutý piatok s množstvom úžasných koncertov, krásnou festivalovou atmosférou a neskôr v piatok večer aj predčasný koniec nášho stretnutia. Bezpečnosť ľudí na Pohode je pre nás prioritou, preto rozhodnutie ukončiť festival už v piatok považujeme za správne a stojíme si za ním.

Neskôr počas balenia sa opäť ukázala sila festivalovej komunity, všetci odovzdali zo seba maximum a lúčenia boli mnohokrát dojemné. Chýbala nám spätná väzba, ktorú zažívame po bezproblémových ročníkoch, ale dostali sme inú, tiež mimoriadne silnú spätnú väzbu v podobe spolupatričnosti, podpory a povzbudenia. Sme vďační za to, ako naše návštevníčky a návštevníci zvládli piatkovú búrku, vieme o mnohých silných príbehoch, kedy ukázali silu spoločenstva Pohody. Sme hrdí na záchranárov, ochranku, ľudí z kontrolného tímu, hasičov a ostatné zložky, ktoré sa podieľali na riešení situácie, zvlášť si vážime nasadenie našich brigádnikov, brigádničiek, dobrovoľníkov, dobrovoľníčiek a širokého tímu Pohody. Ďakujeme aj Letisku Trenčín za vynikajúcu spoluprácu, aj vďaka nej stále považujeme trenčianske letisko za najlepší festivalový priestor na svete.

Čoskoro vás budeme informovať o ďalších krokoch, ktoré budú nasledovať po dobalení Pohody 2024. Odchádza sa nám ľahšie vďaka neutíchajúcej podpore od ľudí, ktorí na Pohode boli, ale aj od mnohých, ktorí ju nikdy nenavštívili. Vážime si každý typ pomoci a podpory, od koncertov, cez zbierku až po povzbudivé slová. Vďaka tomu odchádzame so silným pocitom nádeje. Ďakujeme."

Text: Hudba.sk (zdroj: Facebook.com/pohoda.festival)