Ľudová hudba Stana Baláža zverejnila nový videoklip s názvom, ktorý reflektuje jednu z najčastejších otázok, s ktorou sa denne stretávame. Vo svetových jazykoch znie určite povedome - How are you?, Wie geht es?, Как дела? alebo Cómo estás?. V šarištine znie pôvabne a so slovanským šarmom Jak śe mace?.

Ide sa o titulnú skladbu z ostatného rovnomenného albumu kapely. Celý klip je natočený ako fikcia one-take záberu s premyslenými predelmi jednotlivých scén. Nahrávalo sa na dialničnom nadjazde neďaleko tunela Branisko, ktorý je pomyselnou bránou Šariša a tiež v historickom centre Bardejova. Na skladbe spolupracovali aj deti z Raslavíc a okolia, ktoré si v piesni zaspievali a zahrali si aj v klipe.


Ľudová hudba Stana Baláža vznikla v roku 2008 s ambíciou propagovať a podporovať ľudovú hudbu horného Šariša. Členmi zoskupenia sú okrem primáša Stana Baláža aj kontráš Jozef Franek, akordeonista Michal Germuška, kontrabasista Štefan Mačejovský a cimbalista Peter Germuška. V roku 2012 sa stabilnou súčasťou koncertných vystúpení stalo tiež ženské spevácke trio Krasotky v zložení: Slavomíra Knutová, Valéria Stašeková a Monika Balážová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Stanislav Baláž. Text správy sme doplnili a upravili.