My Last Song je posledným tohtoročným singlom Celeste Buckingham a ak máte radi súčasný elektronický pop, príjemne vás prekvapí. Novinka nesie naliehavý odkaz, v ktorom sa podľa speváčky môže nájsť každý. Posolstvo podčiarkuje pôsobiným videom, kvôli ktorému precestovala 4000 kilometrov naprieč Francúzskom, Normandiou a Švajčiarskom.

Za symbolickú hudobnú bodku za uplynulým rokom si Celeste Buckingham zvolila pieseň s názvom My Last Song. Pod jej novinkou je tentokrát podpísaná čisto slovenská produkcia - štúdio Littlebeat v zložení Martin Šrámek, Andrej Hruška a Ľubor Priehradník jej dalo výrazne elektronické znenie, čím sa novinka jasne odlišuje od jej predošlej tvorby. Skladba ležala dlhé roky "v šuflíku" a speváčka sa ju rozhodla dokončiť až teraz, keďže podľa nej prišiel ten správny okamih. 

"Lepší hudobný záver roka si ani neviem predstaviť. Na záver starého roka a v úvode nového roka sa totiž všetci zvykneme obzrieť späť, zhodnotiť to, čo bolo a zároveň sa pozeráme vpred a premýšľame nad tým, čo príde. Bilancujeme," hovorí Celeste na margo načasovania a významu skladby. "My Last Song je presne o tom. Text a hudba tejto skladby je o koncoch, ktoré nám prichádzajú do života a videoklip je naopak o nových začiatkoch," vysvetľuje.

"Chcela som vyjadriť to, že všetci sa občas ocitáme v okamihoch, kedy máme pocit, že sa na nás všetko valí zo všetkých strán, že žijeme hekticky, že nič nestíhame, že stagnujeme v každodennej rutine. Chcela som spievať o chvíli, kedy sa človek konečne zastaví a uvedomí si, že s tým chce skoncovať, že potrebuje dať definitívnu bodku za určitými kapitolami svojho života, za nedoriešenými vzťahmi, oslobodiť sa, uzavrieť ich, rozlúčiť sa. Ukončiť to, čo má byť ukončené," prezrádza Celeste o texte piesne, ktorá sa po minuloročnej balade Loving You stala ďalšou z jej intímnych hudobných výpovedí.


Vyľudnené miesta Paríža, divoké pláže aj majestátne hory

O videoklip k novému singlu sa postaral Roland Wranik, režisér, ktorému Celeste v minulosti zverila tiež klipy Never Be You a Loving You. Tretia spolupráca s Rolandom však bola celkom iná, než všetky doterajšie. Videoklip totiž vznikol počas týždenného roadtripu v karavane, ktorého trasa viedla z Francúzska cez Normandiu až do Švajčiarska. Ako Celeste prezrádza, už samotný zrod tejto spolupráce bol poriadne adrenalínový.

"Nakrúcanie s Rolandom vzniklo tentokrát úplnou náhodou. Práve sme dokončili pesničku a sedeli sme neskoro večer s manažérom a riešili sme, o čom by mal byť klip. Pol hodinu na to mi zatelefonoval Roland, že našiel úžasné lokácie a či by som chcela točiť klip vo Francúzku a v Švajčiarsku. Jedinou podmienkou bolo, že už na druhý deň sme museli cestovať na prvú lokáciu. Okamžite som súhlasila. A som veľmi rada, že sme sa do toho tak spontánne vrhli!" prezrádza Celeste.  


"Často pracujem tak, že cestujem a aktívne vyhľadávam celkom nové lokácie, kde nikto pred nami nenakrúcal. Keď také výnimočné miesta nájdem, následne k nim priradzujem klipy, ktoré by sa tam mohli točiť," vysvetľuje Roland Wranik. "Tentokrát sme objavili miesta ako z inej planéty na vyľudnenom predmestí Paríža, ktoré vyzerá celkom ako z futuristického filmu. Potom sme sa presunuli na opustené divoké pláže na brehu Atlantického oceánu v Normandii, a napokon sme vyliezli na vrch Grindelwald vo švajčiarskych Alpách medzi Bernom a Zürichom. Dohromady sme za týždeň karavanom precestovali až štyritisíc kilometrov," prezrádza režisér.

nakrúcanie videoklipu My Last Song Zdroj: Roland WranikĎalšie vizuály a fotografie z nakrúcania

"Keď mi Celeste poslala skladbu, odporučil som jej klip, ktorý bude postavený na unikátnych miestach a krásnych záberoch. Nechcel som pre ňu nakrúcať obyčajný príbehový klip o láske, ale video s veľkou výpravou, pri ktorom si fanúšikovia vychutnajú text a zamyslia sa nad ním," dodáva Roland Wranik.


"Roland svojím námetom presne vystihol emóciu, ktorú som chcela prostredníctvom tohto klipu odovzdať fanúšikom. S jeho nápadom som sa hneď stotožnila a výsledkom je, že My Last Song nie je typickým videoklipom, ale je skôr sériou pôsobivých vizuálnych zážitkov, ktoré úplne vystihujú hudobnú atmosféru pesničky. Videoklip My Last Song je o jednotlivcovi a o jeho ceste. O kapitolách, ktoré prechádza a ktoré uzatvára, aby dal priestor novým začiatkom. Moja obľúbená je záverečná scéna vo švajčiarskych Alpách - práve ona je metaforou nového nádychu a nových životných začiatkov," dodáva k videoklipu Celeste.

Ako speváčka prezrádza, prelom rokov 2016 a 2017 sa u nej bude niesť najmä v znamení dokončovania nového albumu. V úvode nadchádzajúceho roka má tiež v pláne nakrúcanie nového videoklipu s Majkom Spiritom. Ešte predtým však stihne v závere tohto roka cestu do USA, kde ju čakajú pracovné povinnosti s americkým manažmentom, ale aj veľký koncert v Refinery Gallery, kde okrem nej vystúpi aj Monika Bagárová a rakúska speváčka ZOË.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Viac sa dozviete na oficiálnych weboch celestebuckingham.com a facebook.com/CelesteBuckinghamOfficial.

Foto: Roland Wranik

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham