Speváčka Kvietah predstavila videoklip k piesni Lucie, ktorá je prvým singlom z pripravovaného albumu Díky, včely, ktorý vyjde v marci. Pieseň rozpráva príbeh dievčaťa Lucie, v ktorej sú spojené dve hlavné hrdinky románov Žert a Nesnesitelná lehkost bytia Milana Kunderu.

Nejde len o rozprávanie o knižných postavách, ale o reflexiu života autorky piesne, "na stránkach zelení draci / najskôr sme boli školáci / a potom srdcerváči ..." Klip zachytáva Luciin útek od vnútorného chaosu k spomienkam na minulosť, tá je zobrazená tichou, chladnou domácnosťou jej rodičov. Atmosféru videa podčiarkuje byt z 50. rokov v Kladne v Múzeu vežiakov. Lucia spomína na domov, potom sa ale vracia do súčasnosti, do svojej nehostinnej izby, z ktorej uteká do pražských pasáží.

Hudbu a text napísala Kvietah, nahrala a aranžovala ju spoločne s Nikolou Šolajom, ktorý produkoval niekoľko piesní z jej predchádzajúceho albumu Hejno černých koček. Pieseň zmastroval Michal Amák Šťastný. Réžiu a kameru zaistil Luboš Hradec, strih Barbora Marková. Luciu v klipe stvárnila Naďa Melková Finková, rodičia zahrali Hana Krejčová a Ján Jelínek.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Pavlína Havlenová.