V nedávnom rozhovore pre Rolling Stone sa Dua Lipa rozhovorila o svojom pripravovanom albume. V nových pesničkách chcela podľa vlastných slov zachytiť "podstatu mladosti a slobody a zabávania sa". Naznačila tiež, že pri tvorbe albumu ju hudobne ovplyvnili kapely ako Oasis, Blur, Gorillaz či Moby.

Autorka rozhovoru Brittany Spanos na to zareagovala, že lídri britpopových kapiel 90. rokov, najmä Noel Gallagher a Damon Albarn, sa v minulosti nevyjadrovali o ženách v hudobnom priemysle, napríklad Taylor Swift či Adele, práve lichotivo. Dua Lipa odpovedala, že sa s nimi nikdy osobne nestretla a dokáže "oddeliť umenie od osoby". Jej nový album inšpirovala ich tvorba, nie ich správanie, ktoré označila za "nepríjemné".

Zároveň však upozornila na skutočnosť, že ich fanúšikovia práve takéto správanie od svojich idolov očakávali a oni sa doňho nechali ľahko vmanévrovať v domnení, že takto sa rockové hviezdy majú správať. "V tom, akých ľudia chceli svojich umelcov alebo hudobníkov, je toľko toxicity. Keby takí neboli, boli by vnímaní ako nudní, myslím si, že to je veľmi zlý pohľad na vec."

Na sociálnej sieti Noelovho brata Liama Gallaghera sa jeden z jeho fanúšikov spýtal, čo si o týchto výrokoch 28-ročnej speváčky myslí. "Len žiarli," reagoval stručne Liam, čím spustil následné reakcie ďalších komentujúcich. "Dua Lipa je jedna z najväčších popových hviezd na planéte – nežiarli na teba a má pravdu, Liam. Ty a Noel ste boli v 90. rokoch úplne otravní."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)