Súd v írskom meste Ennis nariadil frontmanke kapely The Cranberries Dolores O'Riordan venovať 6 000 eur na charitu v súvislosti s incidentom z novembra 2014, keď napadla najprv letušku a následne aj policajta a vyhlásila, že je kráľovná Limericku.

44-ročná speváčka priznala vinu ešte v decembri, sudca oznámil verdikt v stredu. K spomínanému incidentu došlo približne dvadsať minút pred pristátím lietadla smerujúceho z New Yorku do írskeho Shannonu, keď si Dolores O'Riordan odmietla sadnúť a následne letuške stúpila na nohu. Posádka lietadla preto zavolala na letisko políciu, ktorá rodáčku z Limericku po vystúpení z lietadla zatkla. Hudobníčka sa však zatknutiu bránila, pričom policajta opľula a udrela.

Súd však vzal do úvahy skutočnosť, že speváčke po incidente diagnostikovali bipolárnu afektívnu poruchu. Hudobníčkin právny zástupca tiež na súde povedal, že O'Riordan sa v tom roku rozišla s manželom Donom Burtonom, čo jej spôsobilo silnú psychickú ujmu. Speváčka pri odchode zo súdnej siene okresného súdu grófstva Clare vyhlásila, že tento rok sa "cíti veľmi pozitívne". "Vydávam dva nové albumy a vraciam sa do práce," dodala.


The Cranberries vznikli v roku 1989 pod názvom The Cranberry Saw Us, ktorý O'Riordan dodatočne zmenila. Skupina má na svojom konte šesť štúdiových nahrávok - Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (1993), No Need To Argue (1994), To The Faithful Departed (1996), Bury The Hatchet (1999), Wake Up And Smell The Coffee (2001) a Roses (2012).

Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Dreams, Linger, Zombie, Salvation, Promises, Animal Instinct, Just My Imagination alebo Analyse. O'Riordan okrem toho vydala aj sólovky Are You Listening? (2007) a No Baggage (2009). 

Text: SITA (Bbc.com, archív) + Hudba.sk (NME.com)
Foto: Facebook.com/Dolores-O-Riordan

Súvisiaci interpreti: The Cranberries