Spišskonovoveský hudobník a skladateľ František "Forus" Szabó predstavuje svoj debutový sólový album s názvom Veci medzi nebom a zemou. Pre fanúšikov jeho tvorby to je dlho očakávaný okamih, keďže album predstavuje zrelosť a hĺbku jeho hudobného talentu

Tento originálny album je záznamom jeho hudobnej cesty, ktorá sa vinie medzi pominuteľným a večným, medzi nebom a zemou. Výrazne zaujímavý svojím zvukom a hlbokými textami, album Veci medzi nebom a zemou ponúka poslucháčom jedinečný pohľad do duše autora. Forus Szabo píše a interpretuje skladby, ktoré sú inšpirované jeho životnými skúsenosťami, emóciami a túžbami, ktoré odzrkadľujú jeho hudobnú cestu a jeho oddanosť umeniu. Každá z desiatich skladieb na albume je akýmsi oknom do jeho duše, kde sa snúbi minulosť s prítomnosťou a nádejou do krajšej budúcnosti.

Jeden z najvýznamnejších momentov pred vydaním albumu nastal pri prezentácii piesne Spíš, ktorá bola venovaná pamiatke Jaroslava Jasečka. Táto pieseň bola uvedená spolu s textovým klipom, ktorý podčiarkuje dôležitosť textu a emócií, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou tvorby autora.

Ako súčasť vydania albumu bol 22. februára vydaný klip k piesni Stratený čas, ktorý vás prenesie unikátnymi zábermi z rôznych kútov mesta Spišská Nová Ves. Klip bol vytvorený pod taktovkou Pavla Vargu, skúseného kameramana, ktorý má na svojom konte viaceré spolupráce napríklad s Ondrejom Kandráčom, Gizkou Oňovou, Mirkou Miškechovou, Jozefom Spokom Kramárom a je taktiež dvorným kameramanom skupiny Smola a Hrušky.

Zvláštnu pozornosť si žiada spolupráca s talentovanou speváčkou Žanetou Gužákovou na skladbe Nechcem počuť nič. Túto speváčku môžte poznať z kapiel, ako sú Runner alebo Vaola. Pieseň pridáva ďalší rozmer k hudobnej pestrosti albumu a ukazuje schopnosť autora spolupracovať s inými umelcami. Album Veci medzi nebom a zemou predstavuje komplexné umelecké dielo, na ktorom Forus Szabo pracoval samostatne od prvých tónov až po konečnú produkciu takmer tri roky. Album je dostupný na fyzických nosičoch a na všetkých hlavných streamovacích platformách od 22. februára.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Forus Szabo.