Kapela Pixies plánuje 28. apríla vydať novú nahrávku s názvom Indie Cindy. CD bude obsahovať trojicu EP, ktoré formácia v posledných mesiacoch uviedla na trh, a bude prvým riadnym albumom Pixies od vydania Trompe Le Monde (1991).

"Seriózne sme sa o nahrávaní novej hudby začali rozprávať pred štyrmi rokmi. Zdalo sa, že je to niečo, čo musíme spraviť, pretože sme nemohli ísť na turné bez toho, aby sme mali nejaké nové veci. Naše rozhovory sa tak neskôr stali tvorením a nahrávaním a sme všetci veľmi šťastní, že to takto dopadlo," uviedol bubeník David Lovering.

Indie Cindy je prvým albumom Pixies po 23 rokoch od vydania ich zatiaľ ostatnej štúdiovej nahrávky Trompe Le Monde, o ktorej produkciu sa postaral Gil Norton. Ten si zobral na starosť aj najnovší počin formácie.

TIP: Pixies zverejnili videoklip k piesni Greens And Blues

Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Plnohodnotný debutový album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe Le Monde (1991). V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom.

Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004 a o dva roky neskôr boli headlinerom festivalu Pohoda. Vlani zo skupiny odišla Kim Deal. V súčasnosti na poste basgitaristky pôsobí Paz Lenchantin, známa napríklad zo skupiny A Perfect Circle či z už nefungujúcej formácie Zwan.

Tracklist albumu Pixies - Indie Cindy:

1. What Goes Boom
2. Greens and Blues
3. Indie Cindy
4. Bagboy
5. Magdalena 318
6. Silver Snail
7. Blue Eyed Hexe
8. Ring the Bell
9. Another Toe in the Ocean
10. Andro Queen
11. Snakes
12. Jaime Bravo

Zdroj: Nme.com, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Nme.com

Súvisiaci interpreti: Pixies