Po úspešnom albume Guitardisco (2022) je Peter Cmorik pri chuti a na september 2024 ohlasuje ďalšiu dlhohrajúcu nahrávku.  Prvá lastovička Nič sa nezmení je na svete už od jesene a po nej si na svoje 44. narodeniny nadelil nový singel To boli časy.

"44 je už číslo, ktoré mi dáva právo trochu obzrieť sa späť a zaspomínať," hovorí Peter Cmorik, ktorý sa v novinke vracia do stredoškolských rokov, plných ideálov, snov, radosti, nadšenia, či prvých ozajstných lások. Chcel by, aby sa aj fanúšikovia pri jej počúvaní "vrátili do svojich spomienok z tínedžerských čias, pretože tam sa rodili trvalé priateľstvá a začínal ten naozajstný dospelácky život".

"Táto pieseň je na svete už nejaký čas, no nevedel som jej nájsť ten správny hudobný šat, ktorý by podporil text v tom pocite tej jemnej melanchólie," dodáva spevák a hudobník, ktorý si hudbu aj text k piesni napísal sám.

Text piesne To boli časy je akýmsi cestovaním v čase prostredníctvom spomienok. Autor videoklipu Feri Gažík preto atmosféru piesne umocnil nakrúcaním Petrovej cesty autom do mesta Veľký Krtíš, kde spevák žil odmalička až do dospelosti.

"Toto video sa stalo pre mňa veľmi osobným, chcel som, aby bolo čo najautentickejšie. Preto som napísal do četu stretávky z gympla, či by niekto nemal čas a nebol ochotný sa mihnúť vo videu… Skončilo to stretávkou, kde sa stretla hádam polka našej triedy, čo je pri tom, že väčšina spolužiakov už nebýva v Krtíši, krásna účasť. Dokonca prišiel aj náš triedny zo Zvolena. Bol som z toho úplne dojatý," uzatvára Peter.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér Petra Cmorika Kristof Kiss. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik