Hudobný film Majka Spirita s názvom Nový človek LIVE pokrstili v utorok 24. apríla jeho vlastní rodičia. "Sme veľmi radi, že si Michal pozval práve nás. Je to od neho veľmi pekné a sme na neho pyšní," uviedla na kinopremiére matka úspešného rapera, ktorého občianske meno je Michal Dušička. Pozrite si foto z krstu.

"Pre každého človeka by mali byť v živote najdôležitejší jeho vlastní rodičia. Tak je to aj u mňa, a preto je mi cťou, že toto DVD pokrstili práve oni. Veď len vďaka nim som tu a môžem robiť to, čo ma naozaj baví," povedal Majk Spirit na margo výberu krstných rodičov. 

"Novému človeku želám, aby ho počúvalo a pozeralo čo najviac ľudí, aby sa mu chceli podobať a aby ho nasledovali. S novým človekom bude náš svet určite krajší a lepší," povedala Eva Dušičková počas krstu. Nezabudla pritom podotknúť, že album má čo povedať aj staršej generácii. "Nehovorím iba o nás dvoch, ale aj o našich susedoch, známych a všetkých, ktorí majú toľko rokov, koľko my. Tí, čo tento album poznáte, viete, že to nie je iba obyčajné hudobné CD, ale aj isté posolstvo," spresnila.

Po kinopremiére v rozhovore pre agentúru SITA svoju myšlienku ešte rozvinula: "Sme hrdí, že hip-hop a rap povýšil na niečo iné. Dosiaľ bolo u väčšiny verejnosti zaužívané, že tieto žánre sú najmä o vulgarizmoch. Príjemne nás preto prekvapilo a potešilo to, čo urobil."

Obsah DVD bol zaznamenaný na krste albumu Nový človek (2011) v bratislavskom Ateliéri Babylon, ktorý bol vysielaný online na Facebooku. Podľa oficiálnych štatistík si prenos pozrelo viac ako 10-tisíc ľudí. Počas krstu sa na pódiu predstavili mená ako Rytmus, Ego, Delik a Supa (Moja reč), Spiritovi kolegovia z H16 Otecko, Cigo a DJ Grimaso, DJ Vec, Zverina a Shomi, Bacil a Rakby, Vierka Ayisi, Ladylicious či Samuel Tomeček s kapelou Milkshejk, ktorý v závere doprevádzal Majka Spirita.

Viac sa o priebehu hip-hopovej akcie roka dočítate v reportáži. Samotný hudobný film však okrem záznamov koncertov ponúka aj dve krátke videá zo zákulisia. Úvodná časť DVD s názvom Making of ponúka pohľad dianie a prípravy pred koncertom a záver s príznačným názvom Backstage Groove zachytáva atmosféru v zákulisí počas koncertu, kde jednoznačne hviezdil zlý chlapec Zverina.

"DVD je spojením toho najlepšieho s najlepším. Majk Spirit je novodobým fenoménom hudby a živé prenosy na internete si nekompromisne razia cestu slovenským mediálnym éterom. My sme radi, že sme boli súčasťou tohto spojenia," prezradil Radoslav Tóth zo spoločnosti Exwex (www.ziveprenosy.sk), vďaka ktorej hudobný film Nový človek LIVE vznikol.

Biografia

Majk Spirit
pôsobí na slovenskej scéne od roku 2000. Do povedomia sa dostal ako člen bratislavskej skupiny H16, podpísaný je pod EP nahrávkou Jednašestka ftvojom klube (2004) a štúdiovými albumami Kvalitný materiál (2006) a Čísla nepustia (2008). V rámci H16 ho fanúšikovia poznali pod pseudonymom Dilema, neskôr používal aj prezývky Koko Šajs a Koko Najs.

Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy debutoval ako Majk Spirit nahrávkou Mladý Rebel Mixtape (2010), no prvým regulérnym albumom je práve Nový človek, ktorý vyšiel v novembri 2011. Na jeho krste vo februári 2012 si za viac ako 8-tisíc predaných kópií prevzal platinovú platňu. Album je prelomovým nielen z hľadiska predajnosti, ale aj tým, ako bol prijatý v rámci širokej verejnosti, vrátane nefanúšikov hip-hopu.

Raper triumfoval koncom februára na 14. ročníku ankety Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka (Hip-Hop). Zo skladieb albumu Nový človek natočil oficiálne videoklipy aj ku skladbám Good Vibration (feat. MadSkill)Sen (feat. Nironic), Ja a ty (feat. Celeste Buckingham), Hľadám pravdu a Ženy treba ľúbiť. Posledne menovaný mal premiéru len pred pár dňami.

Majk Spirit - Ženy treba ľúbiť

Majk Spirit - Hľadám pravdu

Majk Spirit - Hip-Hop

Zdroj: SITA, pm, Access Production, archív Hudba.sk
Foto: Access Production

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit