Na Slovensku sme sa už niekoľkokrát mohli presvedčiť, že koncerty Postmodern Jukebox v akejkoľvek zostave sú tou najlepšou párty v štýle pop jazzu. Projekt, ktorý začal pred viac než dekádou ako internetová senzácia, teraz zgrupuje najlepších hudobných profesionálov a má vypredané koncerty po celom svete.


So svojím jazzovo-swingovým spracovaním popových hitov sa 22. júna vráti na Slovensko, tentokrát s vystúpením v atmosfére dvadsiatych rokov. Samotné turné, s ktorým Postmodern Jukebox zavíta aj do bratislavského klubu MMC, nesie názov Welcome To The Twenties 2.0. Líder projektu Scott Bradlee fanúšikom odkazuje, že sa môžu pripraviť "na tú najveľkolepejšiu párty v štýle dvadsiatych rokov po vzore Veľkého Gatsbyho".

Koncerty Postmodern Jukebox sú plné notoricky známych svetových hitov, od bežnej kapely hrajúcej coververzie má však táto partia skvelých hudobníkov a spevákov naozaj ďaleko. Ide totiž o profesionálov, ktorí hudbou žijú a dýchajú a ich nadšenie sa počas koncertu prenesie aj na vás.

Medzi nich patrí jednoznačne aj americká speváčka a herečka Sara Niemietz, dlhoročná členka Postmodern Jukeboxu, ktorá už ako 10-ročná vystupovala na Broadwayi. S Postmodern Jukebox nahrala v 20's štýle hity, ktoré majú v ich originálnom prevedení niekoľko miliónov zhliadnutí na Youtube. Sú medzi nimi napríklad Bad Romance (originál Lady Gaga), Love Yourself (Justin Bieber), Hey Ya! (Outkast), I Don't Want To Miss A Thing (Aerosmith) a mnohé ďalšie.


Postmodern Jukebox je americký hudobný kolektív, ktorý založil a vedie klavirista a skladateľ Scott Bradlee. V roku 2009 začal s vlastnými sólovými covermi svetových hitov, no postupne do projektu zapájal ďalších a ďalších talentovaných hudobníkov a spevákov, ktorí pod jeho vedením pretvárajú súčasné popové a komerčné hity do retro podoby v štýle jazzu či swingu.

Globálny úspech projektu odštartovala v roku 2012 coververzia vtedajšieho hitu rapera Macklemora Thrift Shop. Doposiaľ najúspešnejšou skladbou je coververzia hitu Creep od skupiny Radiohead, ktorá má aktuálne 104 miliónov zhliadnutí len na YouTube. V súčasnosti má Postmodern Jukebox viac ako 5,5 milióna odberateľov na YouTube a milióny prehratí skladieb, 22 hudobných CD kompilácií a od roku 2016 stovky vypredaných koncertov na šiestich kontinentoch.

Všetky podrobnosti o koncerte nájdete na oficiálnej stránke festivalu City Sounds, ktorý prináša Postmodern Jukebox na Slovensko už štvrtýkrát - www.citysounds.sk a na Facebook evente. Festival City Sounds z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.  

Prečítajte si reportáže z prvých dvoch koncertov projektu v Bratislave:

Postmodern Jukebox v Bratislave: Youtube senzácia zahrala svetové hity aj Elán

Postmodern Jukebox po roku v Bratislave: viac muzikálnosti aj pikantnejší slovník



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.