Zaujímavý hlas, uveriteľný osobný text a zvuk, aký sa na Slovensku príliš často nepočuje. Je tam aj hitový potenciál, no zároveň ide o pieseň, ktorá je príliš svojská a iná na to, aby mohla znieť z najpočúvanejších rádií. Reč je o novom singli speváčky Zuzany Mikulcovej s názvom Pár snov, ktorý včera predstavila spolu s videoklipom.

Pieseň, ktorá vznikla v spolupráci s Andrejom Hruškom zo štúdia LittleBeat, napísala sympatická brunetka už pred rokom. "Skúšali sme ju dať dokopy s kapelou, ale nebola som s tým spokojná a keďže s Andrejom som spolupracovala aj predtým a vždy ma to veľmi bavilo, oslovila som napokon jeho. Spravil to tak, ako by to neurobil nikto iný," povedala Zuzana Mikulcová o novinke v rozhovore pre agentúru SITA.

O videoklip sa postarala Vladimíra Hradecká, ktorá spolupracovala aj na videu Mladá generácia Jarovi Filipovi. Väčšinu záberov nakrútila speváčka so svojou sestrou Martinou a výtvarníčkou Henrietou Kurčíkovou v uliciach Bratislavy a Prahy.

"Nakrúcali sme ešte začiatkom roka, v celkom zimnom období. Neskôr sme klip doplnili s veľkou pomocou Borisa Adamčíka zábermi z divadelného Štúdia 12 a napokon sme doň zakomponovali aj staršie zábery z natáčania s čerstvým Zlatým Amosom Petrom Uhrinom," priblížila rodáčka z Rimavskej Soboty. "Tieto domáce zábery boli veľmi príjemné, dali sme si pivko, natáčali sme okolie, fotili zaujímavosti. Kamoška Heňa je výtvarníčka, preto zvykneme občas chodiť na takéto takzvané inšpiračné prechádzky a fotíme zaujímavosti verejného priestoru," dodala.


Zuzana okrem nového singla nepretržito pracuje aj na svojej druhej štúdiovke, ktorá bude nasledovníkom debutu Slová. "Album je stále v procese vznikania, hľadáme naň financie a vydavateľa a spúšťame v týchto dňoch crowdfundingový projekt. Ak by si chcel niekto predplatiť album, tričká, koncert alebo nás len tak podporiť, veľmi nám to pomôže a budeme naozaj povďační," povedala talentovaná speváčka, ktorá si podľa vlastných slov tento rok prešla veľkou zmenou.

"Potrebovala som pauzu od koncertovania s kapelou, preto sme tento rok ešte spolu nehrali, hrala som prevažne sama. Už dlhšiu dobu som pociťovala stagnáciu a nebola som spokojná. Udiali sa však výrazné zmeny a momentálne sa teším z nového koncertného programu, ktorý dávame dohromady na letné koncerty. A hlavne sa tešíme na festival Pohoda," uzavrela Mikulcová.

Tip redakcie: Vypočujte si akustickú verziu piesne Pár snov tak, ako ju speváčka hráva na sólových koncertoch. Vo videu ju hrou na gitare dopĺňa Stanislav Počaji, ide totiž o úryvok z jeho relácie Introspektívy v televízii Kultúra 213. Známy slovenský jazzman v nej spovedá svojich hostí hudobných hostí a obvykle si s nimi ako zdatný improvizátor aj zahrá ich pesničky. Celé vydanie so Zuzanou Mikulcovou si môžete pozrieť TU.


Text: Hudba.sk + SITA
Foto: Jakub Čajko - Facebook.com/ZuzanaMikulcova

Súvisiaci interpreti: Zuzana Mikulcová