Do konfliktu americkej a britsko-írskej skupiny o názov One Direction sa už zapojil aj známy podnikateľ a producent Simon Cowell, ktorého spoločnosť Syco zastupuje európsky boyband. Ten vznikol v roku 2010 počas britskej verzie šou The X Factor.

Jednotliví speváci - Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson - sa vtedy v súťaži ako sólisti nedokázali kvalifikovať ďalej, a tak im porotkyňa Nicole Scherzinger poradila, aby sa spojili a vytvorili skupinu. Napokon skončili na tretej priečke.

Kalifornské pop-punkové zoskupenie zažalovalo britsko-írsku vokálnu skupinu a od súdu žiadajú, aby konkurentom názov zakázal používať. Tvrdia, že s One Direction prišli prví, pričom ako dôkaz uvádzajú album The Light, ktorý vydali skôr ako boyband uviedol na trh svoj úspešný album Up All Night.

Simon Cowell na to zareagoval protižalobou postavenou na tvrdení, že americká skupina sa snaží zarobiť na úspechu slávnej päťky, ktorá v poslednom období láme hudobné rekordy. Okrem toho Cowell v žalobe uvádza, že poškodení budú predovšetkým fanúšikovia skupiny, pretože ich zmena názvu môže zmiasť.

Štyria mladí Briti a jeden Ír prepísali hudobnú históriu po tom, ako sa so spomínaným debutovým albumom Up All Night dostali po úvodnom týždni predaja na čelo amerického rebríčka Billboard 200. Podarilo sa im to ako prvej formácii z Veľkej Británie, pričom taký úspech nedosiahli ani The Beatles, The Rolling Stones alebo Spice Girls.

Informácie pochádzajú webovej stránky news.bbc.co.uk.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: One direction