Slovenský spevák Andrew May momentálne dokončuje svoj druhý štúdiový album s názvom Heartbeat. Fanúšikom sa rozhodol skrátiť čakanie zverejnením titulnej piesne, ktorá je plná energie a tanca s nádychom leta.

Pieseň Heartbeat je v poradí piatym singlom z pripravovaného albumu, avšak v ničom nezaostáva za svojimi predchodcami ako Dancin' či Magic. Ambíciu roztancovať poslucháča potvrdzuje aj videoklip s krásnymi tanečníčkami.

"Pieseň Heartbeat je moja srdcová záležitosť, keďže vznikla krátko po narodení môjho prvého dieťaťa, dcérky Olívie. Eufória, šťastie a pretlak inšpirácie - práve tieto emócie sú obsiahnuté v piesni. Svojou priamočiarosťou, chytľavou melódiou a moderným zvukom má poslucháčov navnadiť na môj druhý štúdiový album," hovorí Andrew May.


Energia s dotykom reggaetónu

Skladbu otextovala Patrícia Pavlíková, o finálny mastering sa postaral Marek Šurin zo štúdia Soundshine a videoklip k piesni natočil Adam Uherka alias adamkopanko. Hlavnou hviezdou videoklipu je talentovaná tanečníčka a choreografka Simona Jakúbková, ktorej choreografickým zámerom bolo predovšetkým podporiť pozitívny vibe skladby.

"Základným stavebným kameňom bola gradácia energie a technickej náročnosti s vyvrcholením cez spoločnú variáciu s ďalšími štyrmi tanečnicami. Bolo v nej použitých viacero street dance štýlov ako hip-hop, house dance a new style s jemným dotykom reggaetónu či ladies style."

Spevák a producent Andrew May momentálne dokončuje predposlednú skladbu na svoj druhý štúdiový album. "K pripravovanému albumu Heartbeat som sa hudobne, spevácky, ale najmä producentsky snažil pristupovať inak ako k jeho predchodcovi. Chcel som, aby pôsobil zvukovo, ale najmä žánrovo celistvejšie," vraví hudobník. Na albume sa objavia okrem spevákových sólových piesní aj dve spolupráce, či pokračovanie projektu The Young Generation.  


Redakciu Hudba.sk informoval Andrej Mutňanský. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: artwork singla