Dvadsať rokov od premiéry filmového retro muzikálu Filipa Renča a Zdeňka Zelenku Rebelové s podtitulom Písničkový retrofilm z let šedesátých, sa muzikál opäť vracia v novej úprave scenára i výpravy Hudobného divadla Karlín. S muzikálom znovu ožívajú i výnimočné hity nezabudnuteľného obdobia českej popmusic v podobe albumu.

Spolu 21 piesní s pôvdnými verziami slávnych hitov vychádza na CD či v digitálnej verzii, a 14 pesničiek sa dostalo na LP. Kompilácia s názvom Písně z muzikálu Rebelové / Originální nahrávky z let 1960-1970 je hudobnou esenciou "zlatých šesťdesiatych" rokov. Hity ako Š-Š-ŠPátáTerezaStín katedrálOliver Twist či Já budu chodit po špičkách spievajú hudobné legendy Yvonne Přenosilová, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Waldemar Matuška, Václav Neckář, Eva Pilarová, Petr Novák, Judita Čeřovská či Josef Zíma. Pre staršie generácie prinásajú piesne silné spomienky, pre mladších možný objav výnimočnej muziky, ktorá ani po dekádach nestráca nič zo svojej sily.

Vypredaná premiéra nového naštudovania muzikálu v Hudobnom divadle Karlín garantovaného Filipom Renčom a scenáristom Zdeňkom Zelenkom, ktorá sa uskutočnila 9. júla na Letnej scéne v areáli PVA Expo Praha Letňany, je dôkazom, že ani pandémiou spôsobený posun v čase nijako neoslabil účinok najväčších hitov zo 60. rokov, podporujúcich zamilovanú i dramatickú tému z roku 1968. 


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Adriana Čahojová z vydavateľstva Supraphon. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková