V pondelok večer mal Gary Numan odohrať koncert v Clevelande, no na poslednú chvíľu šou zrušil. Za jeho rozhodnutím bola nehoda, pri ktorej jeho tour bus zrazil 91-ročného muža a ten zraneniam podľahol. "Sme úplne zničení," napísal v mene celého tímu Gary Numan.

"Každý z nás je naplnený smútkom a preto je nemožné, aby sme s ohľadom na to odohrali našu šou dnes večer a z úcty by to bolo úplne zlé," napísal Gary Numan na sociálnej sieti, pričom sa ospravedlnil fanúšikom aj organizátorom za spôsobené nepríjemnosti.

"V tejto chvíli myslíme na ľudí, ktorých ovplyvnila táto tragédia a posielame im všetku našu lásku," dodal Numan. Identita zrazeného muža nie je doposiaľ známa. Šoféra tour busu polícia po nehode nezatkla, no stále prebieha vyšetrovanie. 


Gary Numan vydal minulý rok konceptuálny album Savage (Songs from a Broken World), ktorý sa sústredí na miešanie východných a západných kultúr v postapokalyptickom svete. Skladby sú o zúfalej potrebe prežiť, pričom ľudia sú pripravení robiť strašné veci, aby sa im to podarilo. 

Svoju poslednú nahrávku podporil Gary Numan aj koncertnou šnúrou. Jednou zo zastávok bola minulý rok aj Bratislava a Slovákov si hudobník získal svojou temnou šou (reportáž). Aktuálne Numan koncertuje v Severnej Amerike, no už v novembri sa vráti späť do Európy. Fanúšikovia si ho budú môcť užiť naživo aj v Prahe už 22. novembra v Lucerna Music Bare.


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: Nme.com)
Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Gary Numan