Operný spevák, tenorista Štefan Margita, pôsobil v najslávnejších operných domoch sveta. Po milánskej La Scale, londýnskej Kráľovskej opere v Covent Garden, newyorskej Metropolitnej opere, cez Paríž, San Francisco, Chicago, Madrid, Turín alebo Tokio, vystúpi aj v pražskej O2 aréne.


Tentokrát vzdá hold svojej dlhoročnej životnej partnerke, milovanej Hane Zagorovej. Svetoznámy operný spevák Štefan Margita sa 24. januára 2023 zíde s váženými hosťami a blízkymi priateľmi v pražskej O2 aréne, aby spoločne vzdali hold Hane Zagorovej, jednej z najobľúbenejších speváčok česko-slovenskej scény populárnej hudby.

K zámeru spomienkového koncertu za nedávno zosnulú speváčku a manželku, sa Štefan Margita vyjadril nasledovne:

"Drahí moji priatelia, veľmi vás zdravím a vlastne prvýkrát sa hlásim po tej tragédii, ktorá sa stala. Nie je to ľahké obdobie, ale aj tak by som Vám prezradil niečo, čo sme ešte s Hankou chystali a aj tak to chceme uskutočniť. Keď som robil Poctovi K. Gottovi, tak som po druhom koncerte dostal pozvanie na svoj koncert do O2 arény. Keď som prišiel domov, tak som to Hanke oznámil a ja som hovoril, že to bude Tvoj návrat po dlhej dobe opäť na javisko, že na konci koncertu zaspieva niektoré svoje pesničky. Hanka vtedy povedala, áno, to je úžasný nápad a my spolu urobíme Můj čas a ja zaspievam Rybičko zlatá, přeju si. Strašne sa na to tešila, ale osud nám nenahral. Stala sa tragédia a moju milovanú Hanku ja tu už nemám.

Drahí priatelia, keď dovolíte ten koncert my uskutočníme 24. januára 2023 v O2 aréne. Môžem Vám iba sľúbiť, že pesnička Rybičko zlatá, přeju si, tak ako duet Můj čas, na tom koncerte zaznie. Akí budú hostia, to vám ešte neprezradím, ale bude tam elita speváckych umelcov. Tešíme sa na vás a keď dovolíte toho 24. januára 2023 ten koncert by sme radi venovali Hanke. Budem sa na vás tešiť. Vás Štefan Margita."

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Sabina Szwarcová.