Country spevák Jason Aldean s novinkou Night Train (2012) dobyl americký albumový rebríček Billboard 200. Z nahrávky predal za prvých sedem dní v USA 409-tisíc kópií, čo je tento rok druhý najlepší výsledok. Viac kusov sa počas prvého týždňa podarilo predať len britskej formácii Mumford & Sons s jej albumom Babel (2012) a to 600-tisíc.

Jason Aldean si však tohtoročné prvenstvo medzi country interpretmi dlho neužije. V pondelok totiž vyšla nová štúdiovka speváčky Taylor Swift s názvom Red (2012), a podľa prvých prognóz by sa z nej malo predať za sedem dní približne milión kópií.

Z jednotky na dvojku klesli v rebríčku spomenutí Mumford & Sons s druhou štúdiovkou Babel (recenzia). Na trojke štartuje americká R&B speváčka Brandy s novinkou Two Eleven (2012). Na štvrtom mieste debutuje ďalší country spevák Scotty McCreery s vianočnou nahrávkou Christmas With Scotty McCreery (2012). Aj päťka patrí country interpretovi, konkrétne Jameymu Johnsonovi a jeho aktuálnemu albumu Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran (2012).

Do top 10 rebríčka sa po šesťtýždňovej absencii opäť vrátila britská hviezda Adele s nahrávkou 21 (2011). Album, ktorý bol 24 týždňov na čele Billboardu, od debutu v rebríčku vo februári 2011 nikdy neklesol nižšie ako na 15. miesto. Aktuálnemu umiestneniu na 9. mieste zrejme pomohol úspech piesne Skyfall k novej bondovke. Očakávaný film mal v utorok svetovú premiéru v Londýne, no do amerických kín sa dostane až v novembri.

Singlový rebríček bezo zmeny, Gangnam Style je stále na dvojke

Skupina Maroon 5 je so skladbou One More Night už šiesty týždeň po sebe na vrchole amerického singlového rebríčka Billboard Hot 100. Pieseň pochádza z jej piatej štúdiovky s názvom Overexposed (2012). Nič sa nezmenilo ani na dvojke, kde je po piaty raz juhokórejský rapper PSY a jeho globálny hit Gangnam Style. Psy tak stále nemusí na túto skladbu tancovať polonahý, čo svojim fanúšikom sľúbil v prípade, že sa piesni podarí dobyť americký rebríček. Polonahý však už tancoval aj bez víťazstva v rebríčku - začiatkom mesiaca pri svojom veľkolepom návrate do Južnej Kórei.

Zo štvrtého miesta na tretie postúpila americká skupina Fun so singlom Some Nights. Touto skladbou i jej umiestnením teda dokazuje, že hit We Are Young pre ňu nebude jediným v kariére. Štvorka aktuálne patrí country-popovej speváčke Taylor Swift a jej piesni We Are Never Ever Getting Back Together, ktorá sa nachádza na jej čerstvom albume Red (2012). Prvú päťku rebríčka tentoraz uzatvára americká speváčka Kesha so singlom Die Young.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v rebríčkoch Billboard 200 a Billboard Hot 100

Informácie zverejnila webstránka www.billboard.com. 

Zdroj: SITA
Foto: Jasonaldean.com

Súvisiaci interpreti: Jason Aldean