Americká speváčka Selena Gomez sa síce v posledných rokoch pripomenula v niekoľkých spoluprácach, no svoj posledný sólový album Revival vydala v roku 2015. Teraz je však konečne späť a v ochutnávkach z pripravovaného albumu sa ukazuje v dvoch úplne opačných polohách - od tej najkrehkejšej a veľmi emotívnej až po chytľavú a plnú sebavedomia.

Kým mnoho popových speváčok mladšej vekovej kategórie má problém s tým, že balady v ich prípade vôbec nefungujú, u Seleny Gomez to neplatí. Už v minulosti u svojich fanúšikov aj kritikov zabodovala s piesňami ako The Heart Wants What It Wants (2014) či Good For You (2015). Selena síce neodspieva vokály ako Beyoncé či Adele, v tejto polohe však jej krehký hlas znie skvele a potvrdzuje to aj v prvej z dvojice tohto týždňových noviniek, balade Lose You To Love Me.

Posledné zbohom pre Justina Biebera? 

Kto 27-ročnú hviezdu aspoň trochu sleduje a vie, čím si za posledné roky v rámci vzťahov a zdravotných ťažkostí prešla, zrejme nebude mať problém vcítiť sa do textu jej nového singlu Lose You To Love Me. Či už patríte medzi jej fanúšikov alebo nie, jej turbulentný vzťah s Justinom Bieberom, s ktorým s niekoľkokrát rozišla a opäť dala dokopy, zrejme poznáte. Práve kanadský spevák bol tým, kto pri Selene stál v dobe, keď v roku 2017 musela kvôli autoimunitnému ochoreniu zvanému lupus podstúpiť transplantáciu obličky.

Svojho dnes už opäť expartnera, ktorý sa medzitým stihol oženiť s modelkou Hailey Baldwin, síce priamo v texte novinky Selena nijako nespomína, bez okolkov však priznala, že skladba Lose You To Love Me je práve o tom, čo prežila v posledných rokoch. "Táto pieseň bola inšpirovaná mnohými vecami, ktoré sa odohrali v mojom živote od vydania môjho posledného albumu. Chcem, aby ľudia pocítili nádej a vedeli, že na druhej stránke ich čaká ich silnejšia a lepšia verzia."

Emotívna novinka určite poteší všetkých, ktorí sa aktuálne vyrovnávajú s nevydareným vzťahom. Pieseň Selena zverejnila rovno s jednoduchým čiernobielym videoklipom, ktorý zbytočne neodvádza pozornosť a necháva tak vyniknúť samotnú hudbu a text. Zaujímavosťou vizuálu však je, že ide o prvé hudobné video, ktoré bolo nakrútené na iPhone 11.


Ambíciózny reštart kariéry

Selene sa so skladbou zjavne podarilo trafiť klinec po hlavičke. Zverejnila ju len v utorok v noci a za necelé tri dni má videoklip má viac ako 45 miliónov pozretí. Dokonca v trendoch slovenského Youtube je aktuálne na prvom mieste, čo sa u zahraničných klipoch nestáva často - väčšinou rebríčku vládnu domáci Youtuberi či populárni interpreti, raperi a skupiny. Talentovaná brunetka pritom dokázala zabodovať už pred samotným vydaním skladby, kedy na Spotify zlomila rekord v počte prednostného označenia skladby na vypočutie za 24 hodín.

"Ďakujem vám všetkým, ktorí ste stáli na mojej strane pri všetkých vzostupoch a pádoch. Nezvládla by som to bez vás všetkých a nemôžem sa dočkať, až začneme s mojím ďalších dobrodružstvom," poďakovala Selena Gomez svojím fanúšikom prostredníctvom Instagramu, kde ju sleduje viac ako 158 miliónov ľudí.

Ak by však niekto čakal, že sa teraz povezie na melancholickej vlne, tak sa poriadne mýlil. Už o deň neskôr (23.10.) totiž zverejnila ďalšiu novinku, v ktorej už s nadhľadom priznáva, že to najhoršie je za ňou. Po vypočutí textu sa jej už zrejme nikto nemusí pýtať, či slová adresuje spomínanému kanadskému spevákovi. Je to totiž viac než jasné, hoci pieseň spieva v tretej osobe. "Bol to jej prvý skutočný milenec. Aj ona jeho, kým nedostal ďalšie. Bože, keď to zistila, tak klesla na dno. Samozrejme, bola smutná, ale teraz je rada, že sa vyhla guľke. Trvalo to pár rokov, kým vstrebala slzy. Ale teraz sa na ňu pozri a sleduj ju odchádzať." Sebaisto a odvážne pôsobí aj v tanečnom videoklipe, ktorý patrí medzi najfarebnejšie a najzábavnejšie vizuály jej kariéry.


To, že nový album je hotový, Selena potvrdila ešte v júni tohto roku. Jeho názov ani dátum vydania zatiaľ nezverejnila, no v šou Jimmyho Fallona o svojej tretej sólovej nahrávke (celkovo šiestej, ak rátame aj začiatky s kapelou The Scene) prezradila, že na nej o niečo viac preskúma vody elektronickej hudby. V kontraste s dance/elektro-popovými inšpiráciami však sľubuje tiež pesničky s akustickou gitarou.

Na nahrávke by sa mali objaviť aj staršie single ako Bad Liar, Fetish či Wolves, ktoré vydala ešte v roku 2017. Všetky tri majú na Youtube stovky miliónov prehratí, takže tento krok je logický. Fanúšikovia sú však pochopiteľne zvedaví najmä na doposiaľ nepočuté piesne a dvoma novinkami z tohto týždňa určite nesklamala.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/Selena

Súvisiaci interpreti: Selena Gomez