A ešte sa chce zahrať nejaké hry a skontrolovať emaily. To všetko sa dozvieme v jemne modernizovanej prerábke legendárneho songu od Suicidal Tendencies.

Magnet týždňa

Body Count, na čele s rapperom Ice-T, prerobili prvý singel Suicidal Tendencies s názvom Institutionalized. Keďže pôvodná verzia má už 22 rokov, trochu ju aktualizovali. Nájdeme v nej odkazy na Xbox, emaily, či vegánov. Svoj pôvodný charakter si ale skladba zachovala. (pm)


Šroty týždňa

Dlho som rozmýšľal, kam zaradiť spoluprácu legendárnych KissMomorio Clover Z. Ako haluz týždňa by to bol dobrý vtip. Ale z nejakého dôvodu mám pocit, že to páni mysleli vážne. Takže šup s tým do šrotu. Kissákom prachy nikdy nesmrdeli, tak prečo sa nezviezť na vlne Babymetalu a podobných vecí? (pm)


Dosť ťažko sa mi hodnotí aj cover legendárneho songu Crazy Train v podaní dvojice Serj TankianTom Morello (doplnenej Rudy Sarzo-m a Vinny Appice-om). Snažil som sa nájsť na ňom niečo pozitívne, ale nepodarilo sa. Je to celé zlé – od mixu, cez zvuk, až po neuveriteľne otravný Serjov spev. Počúvajte na stránkach magazínu RollingStone.com. (pm)

A ešte jeden šrot – Danny Worshop, frontman Asking Alexandria, sa po ôsmich rokoch rozhodol opustiť svoju domovskú kapelu a venovať sa projektu We Are Harlot. Ak by vás zaujímalo, ako znie, kuknite si ich nové video nižšie (spoiler: je to grc). Otázkou teda je, kto sa rozhodne nastúpiť na jeho miesto. Máte tipy? (pm)


Týždeň ušami Rudiho Rusa
(viac vždy v pondelok o 22:00 na Rádiu_FM v relácii Headbanger_FM)

Black Tusk prídu do Bratislavy! Zapíšte si do kalendárikov dátum 7. februára a miesto Randal. Začiatok turné, pred slovenskou zastávkou hrajú iba v Budapešti. Bude to veľké.


Veľký nu-metalový večer splnil všetky očakávania. Vtipní hostia, tučný playlist, nevadilo ani to, že sa akosi nedostalo na Linkin Park.

V pondelok večer bude patriť éter Rádia_FM legende menom Napalm Death – s kolegom z týchto stránok, Palim Magicom sa budeme zamýšľať nad fenoménom, ktorý trvá už tri desaťročia.


A keď už budeme v Birminghame, určite nezabudneme ani na kultové kapely, ktoré formovali veľkú časť našej obľúbenej muziky. 


Novinky

Slováci rust2dust predstavili nové video k songu Losing Everything, ktoré im natočil Martin Koleják. Musím sa priznať, že sa mi celkom páči a veľmi dobre dopĺňa atmosféru celej skladby. Kapela zároveň pozýva na koncert k piatemu výročiu MMC, ktorý bude 20. februára v bratislavskom... No hádajte kde asi. (pm)


Moji obľúbenci Napalm Death dnes vydávajú svoju desiatu štúdiovku Apex Predator – Easy Meat, z ktorej pochádza aj nový singel Smash a Single Digit. Song je to fakt hustý a v kombinácii s animovaným videom si môžete spríjemniť pondelok vo svojej korporátnej mašinérii. Haha. (pm)


Metaloví Liptáci, Oraváci, Spišiaci, ba aj metalisti z Turca pozor! Mnohým z vás určite neunikol dátum 31. január, sobotný večer, kedy v liptovskomikulášskom klube Adventure nastúpi na pódium päť slovenských blackmetalových kapiel. Popri kapelách Darktimes, Proglas, Aeon WindsNevaloth zahrajú aj Algor, momentálne najúspešnejšia slovenská extrémna metalová skupina. Nenechajte si ich ujsť. (ip)


V susednom Česku sa v priebehu roka 2014 mihli najmä dve mená blackmetalovej scény. Ador Dorath vydali po šiestich rokoch novú nahrávku The Very Essence Of Fire a znejú viac ako dobre. Na spoluprácu prizvali Lenku Machovú, ktorá im spievala na prvej nahrávke (Adon Nin Edeleth Ador Dorath), pre mňa jeden z top albumov blackmetalovej scény vôbec. Lenka napísala aj viacero textov pre aktuálnu nahrávku, s jej hlasom však skupina pri aranžovaní trochu šetrila. P.S. novembrový koncert Ador Dorath bol hanbou Bratislavy: pod pódiom stálo maximálne dvadsať poslucháčov, tak nabudúce to hádam odčiníme... (ip)


Velikáni kultu Master's Hammer, špeciálne Franta Štorm je pri chuti! Dva roky po výnimočnom albume Vracejte konve na místo skupina nahrala v roku 2014 ďalšiu takmer hodinu drsnej a zlej (rozumej kvalitnej) hudby, ktorú skryla pod názov Vagus Vetus. Majster Štorm sa vyhral nielen s kompozíciou, produkciou, aranžmánmi, bicími (samplované) a výbornými textami, ale taktiež opätovne aj s formou diela – CD, jeho obal i booklet je po výtvarnej stránke majsterštychom. Kým zopár recenzií vyčítalo nahrávke nevyrovnanosť, úlety (Necrocockove nateplasté vokály) a strojovosť bicích, mne sa to javí presne opačne: nahrávku úlety a Necrocock ozvláštňujú pečaťou oživených Master's Hammer a bicie sú nazvučené tak, že som ani raz nemal pocit, že ide o neživého bubeníka. A skladby sú famózne, mňam! (ip)


Accept, heavy metalový pilier znovuzrodený po roku 2010 a po troch nadupaných albumoch (Blood Of The Nations, Stalingrad a Blind Rage) pripravil fanúšikom na koniec roka 2014 sklamanie: gitarista Herman Frank a bicman Stefan Schwarzmann ohlásili odchod, a tak Accept pokračuje ďalej (zatiaľ) len v trojici. Dôvodom odchodu oboch odpadlíkov je ich vlastná kapela Panzer. No, ak si myslia, že budú siahať Acceptu čo i len po kolená... No neviem. (ip)


Haluz týždňa

Patríte k ľuďom, ktorí sa radi zapájajú do hádok o tom, aký štýl metalu je konkrétna skladba? Práve vám je potom určené nasledovné video. A vy všetci ostatní sa môžete zabaviť. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Rudi Rus (rr), Igor Paško (ip)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Body Count, Kiss