Talentovaná tínedžerka Sarah C robí za posledný rok Slovensku za veľkou mlákou dobré meno. Len nedávno vystúpila na newyorskom Times Square, kde predstavila svoj minuloročný singel Careful, ktorý vznikol v spolupráci s uznávaným producentom a manažérom Mannym Mirajesom. Na nový rok prináša baladickú novinku v podobe manifestácie lásky k samej sebe Love Yourself.

Mladá speváčka Sarah C si razí svoju cestičku kvalitnou popovou hudbou a vizuálmi, ktoré nesú odkaz hlavne pre jej rovesníkov. V Amerike sa jej darí dostávať na miesta, o ktorých by sa iným dievčatám v jej veku ani nesnívalo. Po vystúpení na Times Square onedlho okúsi aj atmosféru odovzdávania najznámejších hudobných cien Grammy Awards, kam ju pozval práve producent skladby Careful Manny Mirajes.

Z detskej izby v Bratislave do svetového šoubiznisu 

Sarah C odmalička spieva, tancuje, hrá na klavíri a sem-tam si odletí do USA natočiť nové skladby a videoklipy. Záujem o talentovanú Slovenku za oceánom vzrástol po podujatí iPOP, kde pozbierala ocenenia vo viacerých kategóriách. Venuje sa tiež dabingu – už dva roky prepožičiava svoj hlas postavám v rozprávkach a seriáloch pre kanál Disney+ ako Weekend Family, Zombies, PJ Masks, Vampiria či Fancy Nancy.

Jej život má spoločné črty s príbehmi hollywoodskych detských hviezd ako Selena Gomez, Zendaya či Miley Cyrus, ktoré na svojich kariérach pracovali od útleho detstva. Mladá Bratislavčanka sa už ako škôlkárka začala venovať latinsko-americkým tancom. Učil ju známy tanečník a choreograf Mário Lopez, neskôr presedlala do tanečnej školy La Portella, s ktorou precestovala kus Európy, kde zbierala ocenenia a skúsenosti.

"Súťažne tancujem odmalička, postupne sa k tomu pridal spev, potom dabing, herectvo... A ešte som šesť rokov hrávala tenis, no s tým som prestala, lebo som chcela pokračovať viac umeleckou cestou. Keď som mala jedenásť rokov, rozhodla som sa, že sa chcem spevu venovať profesionálne, začala som mávať hodiny spevu a chodím tiež do muzikálovej akadémie k hercovi Davidovi Árvovi. Učil ma aj nebohý pán Dušan Kaprálik a okrem iného som bola tiež súčasťou hudobnej skupiny Superdeti, ktorú vedie Barbora Krajčírová," hovorí Sarah o svojich začiatkoch.

Po úspešnej skladbe Careful, ktorej videoklip natočený v Los Angeles sa v rámci jej vystúpenia na Times Square premietal na veľkoplošnej obrazovke, prichádza Sarah s ďalšou skladbou v anglickom jazyku Love Yourself. Vznikla v produkcii producenta Fillipiana, otextovala ju skladateľka a speváčka Nia a samotný vizuál má opäť na svedomí A-Team Production pod taktovkou režiséra a herca Michala Nemtudu.

"Chcela som odštartovať nový rok skladbou, ktorá bude nielen pre ľudí, ale aj pre mňa takou pripomienkou počas celého roka, že pokiaľ sám seba nemáš dostatočne rád a nevenuješ sa aj svojej duši a srdcu, tak nebudeš mať dostatočne rád ani nič okolo seba. Treba si vážiť aj samých seba, veď sme to najvzácnejšie, čo máme. Mať sa rád so všetkými svojimi plusmi aj mínusmi, byť vďační za svoju jedinečnosť, to by som rada touto skladbou odkázala všetkým nielen v mojom veku," hovorí Sarah C.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Správu sme upravili.