Svoje hymny majú bežne hokejisti, futbalisti aj olympionici, no špeciálnu pieseň pre reprezentantku v lyžovaní sme tu ešte nemali. Pieseň s názvom Go Zuzu má umocniť emócie fanúšikov Veroniky Velez-Zuzulovej, najúspešnejšej slovenskej lyžiarky a ambasádorky pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktoré hostí Jasná od 5. do 6. marca.

Nejde však o pôvodnú pieseň ale o skladbu Johnny B. Goode legendárneho priekopníka rock'n'rollu, 89-ročného Chucka Berryho. Text s refrénom "Go, Zuzu, Go" napísala Barbora Kardošová, o spev sa postaral Lukáš Adamec a hudbu nahrali basgitarista Martin Zimanyi, Bronislav Dobrota (O.B.D) a Peter Dudák (Hex).

"Chuck Berry osobne so svojím právnikom odsúhlasil slová, hneď vedel, kto je Zuzulová. Ako prvý prišiel s tým, či to nie je pre ňu, takže sa z toho veľmi tešíme. Je k tomu aj klip a veríme, že to pomôže hecovaniu a tomu, aby preteky ľudia čo najviac prežívali," vysvetlila Silvia Vlasková, marketingová manažérka poisťovne UNIQA, ktorá podporuje Veroniku Velez-Zuzulovú a v spolupráci s TV JOJ pre ňu vytvorila špeciálnu "hymnu".

Ako ďalej uviedla, pre fanúšikov pripravili aj Go Zuzu stage, kde sa fanúšikovia budú môcť po pretekoch osobne stretnúť s Veronikou Velez-Zuzulovou. "Stánok sme zriadili preto, aby sa ľudia dozvedeli viac o jej súkromí. Záujemcovia tu môžu vidieť jej prvé lyže, na ktorých sa ako trojročná učila lyžovať, jej medaily a dresy, ale aj originál slalomových lyží, na ktorých Veronika vyhráva svetové súťaže," dodala.


Originál skladby Chucka Berryho:


Zdroj: TASR + Športky.sk
Foto: AP Photo/Giovanni Auletta

Súvisiaci interpreti: Chuck Berry