Česká formácia Kryštof chce počas leta v areáli amfiteátrov v Mikulove, Hukvaldech či Svojšicích u Přelouče usporiadať sériu rodinných festivalov pod názvom Kryštof Kemp. Podujatie by podľa slov kapely malo byť vhodné pre všetky generácie.

"Stále sa snažíme vymýšľať niečo nové, aby sme ako kapela nezostali stáť na mieste. To nás priviedlo späť z hál do klubov, ale aj do divadiel či univerzitných aul. V prípade Kempov sme sa inšpirovali našimi zážitkami z hrania zadarmo v parkoch na lavičkách, ktoré sme si minulý rok vyskúšali, ale aj spomienkami na voľakedajšie folkové festivaly, kde vždy vládla priateľská atmosféra," osvetlil projekt spevák Richard Krajčo.

Kempy, ktoré sa uskutočnia v letných mesiacoch, by podľa jeho slov mali ponúknuť celodennú zábavu a najmä koncerty. Vyvrcholením každého podujatia bude špeciálne dvojhodinové vystúpenie formácie Kryštof, počas ktorého chce kapela experimentovať s rôznymi štýlmi a formami hrania. Okrem nich sa však na pódiu objavia aj mená ako Mňága a Žďorp, Michal Hrůza, Nebe a Lenny.

Budú Kempy českou Pohodou?

"Sprievodný program sa stále rodí, neustále prichádzajú nové nápady," podotkol Krajčo na margo sprievodného programu. V rámci neho by každý z členov kapely mal mať špeciálnu funkciu a priestor pre svoju obľúbenú činnosť. Jakub Dominik tak bude viesť bubenícky workshop, Nikos Kuluris bude servírovať hamburgery a Ondra Kyjonka bude mať na starosti pivnú školu.

Na zaistenie čo možno najlepšej atmosféry sa kapela uchýlila k neštandardnému kroku - rozhodla sa obmedziť kapacitu jednotlivých amfiteátrov. "Chceme, aby to bol obrovský piknik, kde si ľudia budú môcť roztiahnuť deky a opaľovať sa, alebo sa naopak nepobijú dáždnikmi, keby snáď nedajbože začalo pršať. Netúžime po preplnených areáloch, kde budú rady na záchod, kontroly pri vstupe a prísne sa tváriaca ochranka," dodal Krajčo.

Séria podujatí Kryštof Kemp odštartuje 12. júla v amfiteátri v Náměšti na Hané a bude pokračovať cez Hukvaldy, Loket, Mikulov, Konopiště a Svojšice, až napokon dorazí do Plzne.


Zdroj: iDnes.cz
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kryštof