Natasha Khan začala počas tehotenstva písať listy svojej dcére. Odkazuje jej v nich, že je súčasťou niečoho veľkého, čo nás presahuje. Jeden z listov zverejnila v podobe pesničky Letter To My Daughter, ktorá bude súčasťou jej šiesteho štúdiového albumu pod značkou Bat For Lashes.

Pesnička vznikla iba niekoľko mesiacov od vydania ostatného albumu Lost Girls z roku 2019. "Písala som listy Delphi od čias, keď mala veľkosť semiačka paradajky. O všetkom, čo sa dialo vo svete, aké sú nepokoje po vražde Georga Floyda a hnutie Black Lives Matter, o pandémii a Cvide, o svete, do ktorého sa mala narodiť," približuje Khan.

Singlová novinka Letter To My Doughter nadväzuje na pilotný singel The Dream Of Delphi, ktorý londýnska speváčka zverejnila minulý mesiac. V ňom spievala o tom, ako ju materstvo zmenilo. Letter To My Daughter je príhovorom k vtedy ešte nenarodenej dcére, v ktorom jej zanecháva dôležité posolstvo. "Keby som bola na smrteľnej posteli, chcela by som dať Delphi pocit, že je doma vo svete, galaxii, vesmíre, v ktorom žijeme. Pred narodením Delphi som jej začala písať knihu listov, inšpirovanú rovnomennou knihou Mayou Angelou Letter To My Daughter," povedala o singli speváčka.

"Dokumentuje veľmi zvláštny, ale magický rok, plný zvláštnych spomienok a historických svetských momentov. Táto jazda života stále pokračuje a my všetci sme len energia, ktorá sa neustále presúva z jednej formy do druhej. Je tiež len súčasťou ozveny, rodovej línie alebo špirály vo vesmíre, ako špirála, ktorú som videla v jej jemných vlasoch, keď bola bábätko. Je súčasťou niečoho oveľa väčšieho ako ktokoľvek z nás jednotlivo, pochádza z minulosti a pochádza z budúcnosti," dodala Bat For Lashes.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)