Ivan Tásler a Katarína Knechtová sa cez víkend stali krstnými rodičmi novej pýchy "slovenského Seattlu", kapely ElevenHill. Tá v luxusnom priestore hudobného klubu Encore pre zrakmi svojich najbližších, ale aj pred viac ako piatimi stovkami fanúšikov, uviedla do života jeden z najočakávanejších debutov na slovenskej scéne.

Relatívne mladé hudobné zoskupenie starých harcovníkov svoje prvé hudobné dieťa predstavilo svetu prepracovaným vystúpením, ktoré prítomným vyrážalo dych. Mnohí dokonca po skončení koncertu hovorili o šou, akú Prešov ešte nezažil.

"Prípravu programu sme v žiadnom prípade nepodcenili. Chceli sme zaujať, spraviť zaujímavú šou, zapojili sme preto mnohých, pozvali sme si najlepších prešovských muzikantov a bolo to neskutočné, sme veľmi šťastní, že sa zúčastnili," prezradili nadšení členovia skupiny ElevenHill. "Všetko dopadlo dokonale, aj vďaka hosťom bolo vystúpenie plné prekvapení," dodali.

Medzi hosťami sa objavil skvelý prešovský hráč na ústnu harmoniku Branislav Jedinák zo skupiny Big Cigars, gitarista, ktorého netreba predstavovať, Ľuboslav Petruška (Chiki Liki Tu-a, Satin Lead), či dychová sekcia zložená z trojice profesionálnych hráčov - Miloš Kostár, Tomáš PaľoJaro Janek, ktorí hosťujú aj na albume. Našlapanú koncertnú zostavu doplnili už takmer stáli členovia Peter Kočiš (klávesy) a Júlia SmolkováDiana Dunčková ako vokálne duo. O videoprojekciu sa postaral Peter Janus, ktorý je aj spolutvorcom videoklipu ku skladbe Ride Your Way.

Katka Knechtová a Ivan Tásler krstili ElevenHill Zdroj: Vlastimil SlávikKrst albumu ElevenHill - viac fotiek z koncertu

Ivan Tásler: Títo chlapci pre hudbu obetovali celý svoj život

Na pódiu sa objavili aj dve osobnosti, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou prešovskej hudobnej scény, speváčka Katka Knechtová a frontman kapely IMT Smile Ivan Tásler, ktorí s nadšením prijali pozvanie a stali sa krstnými rodičmi albumu. Katarína netradične pokrstila album pieskom z jednej z najobľúbenejších a najznámejších surferských destinácii Santa Cruz v Kalifornii a zapriala chlapcom a cédečku všetko dobré. Ivan Tásler nešetril chválou: "Chcem povedať to, že nie je tak bežné stáť na pódiu s ľuďmi, ktorí robia hudbu z lásky, zo srdca, nie pre nejaký zisk. Čo ich poznám, títo chlapci pre hudbu obetovali celý svoj život. Je to krásna hudba, krásny zvuk!"  

Krstom sprevádzal moderátor Rado Mešša, ktorého meno dlhodobo rezonuje v prešovských hudobných vodách. Práve on sa postaral o zábavu svojou diskotékovou rockovou šou až do skorých ranných hodín. "Je to fantastické cédečko a som veľmi rád, že sa dostane do sveta, do života a medzi vás všetkých,“ potom zaprial chalanom a cédečku veľa úspechov a na záver dodal: "Toto je ďalší dôkaz toho, že v Prešove sa vždy robila, robí a bude robiť dobrá hudba."

Debutový eponymný album skupiny ElevenHill, ktorej zostavu tvoria Marián Ferenc (gitara, spev), Martin Dancák (gitara), Branislav Goga (basgitara) a Rado Hanzel (bicie) vyšiel v deň krstu, teda 22. apríla. Na zvuku albumu sa v prešovskom štúdiu Umpax podieľal neoddeliteľnou mierou Martin Migaš, ktorý sa postaral o zvukovú réžiu, mixáž a mastering. Recenziu albumu vám prinesieme čoskoro.

V najbližšom období plánuje skupina nový singel aj s videoklipom a jej členovia prezradili, že na jeseň sa fanúšikovia dočkajú koncertov v mestách po celom Slovensku, keďže kapela pripravuje svoje prvé väčšie turné. Album ElevenHill si môžete objednať na CD alebo v digitálnej podobe na oficiálnom webe skupiny www.elevenhill.sk.


Text: Hudba.sk (zdroj: ElevenHill)
Foto: Vlastimil Slávik